Knappe winst voor DA van Achilles

2 juni 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Door een 19-16-overwinning hebben de dames A bewezen dat zij hun mannetje stonden. Het doel werd in de eerste helft op verdienstelijke wijze verdedigd door Tessa Brolsma. Nadat Achilles achtergestaan had, maakte Selin Barcin de gelijkmaker: 5-5. Typerend was het dat Westlandia direct na een Achillesdoelpunt wist te scoren. Zodoende bleef het een gelijkopgaande wedstrijd en de dames gingen rusten bij 9-9. In het tweede bedrijf was Selin Barcin de doelvrouwe en Tessa Brolsma veldspeelster. Omdat Westlandia geregeld balverlies had, kon Achilles de bal onderscheppen en op voorsprong komen. Een Westlandiaspeelster moest voor twee minuten het veld verlaten, omdat Iris Waninge bij de keel verdedigd werd. Uiteindelijk werd het een lang verwachte overwinning voor Achilles en daarbij was het een mooie afsluiting van het veldseizoen.