Goede prestaties PCG zwemmers bij Regio Kampioenschappen

8 juni 2014 om 00:00 Sport

Na het samenvoegen van de 3 zwemkringen in Zuid-Holland tot één regio, zijn de afgelopen weekenden door 65 verenigingen de Regio West Zomerkampioenschappen langebaan (50 meter bad) in Dordrecht gezwommen. PCG ging met een kleine afvaardiging naar Dordrecht, maar zette als minder grote vereniging een geweldige prestatie neer!

Rolf Jens zette een uitmuntende prestatie neer door 1 zilveren medaille op de 200 meter vlinderslag en maar liefst 3 bronzen medailles op de 200 meter rug-, school- en wisselslag te behalen. Verder wist hij op 8(!) afstanden de limiet te halen voor het NJJK (Nederlandse Jeugd en Junioren kampioenschapen) wat binnenkort wordt gezwommen in Amsterdam.

Ilse Wijnmaalen zwom naar een zilveren medaille op de 200 meter vlinderslag en een bronzen medaille op de 50 meter rugslag. Nadat zij onlangs al het 32 jaar oude clubrecord op de 100 meter vrijeslag van Anne van de Heuvel had verbeterd, herhaalde ze dit in het 50 meter bad van Dordrecht nogmaals door ook het 32 jaar oude clubrecord op de 400 meter vrije slag (ook van Anne van de Heuvel) in alle hoogste leeftijdscategorieën uit de boeken te zwemmen.

Ook Ilse zal op 2 afstanden aan de start verschijnen op het NJJK in Amsterdam: de 100 en de 200 meter vlinderslag.

Esmee Wijnmaalen behaalde een bronzen medaille op de 200 meter vlinderslag en ook haar tijd op deze afstand is goed voor een inschrijving voor het NJJK.

De andere zwemmers van PCG, Jeremy Evers, Jelle Koning, Jasper Borsje, Anouk van Weelden, Lise van Mourik en Sjoerd van Weelden eindigden helaas niet op het podium, maar behaalden allen wel 1 of meerdere persoonlijke records.

Het eerste Regio West Zomerkampioenschap lange baan, in deze nieuwe opzet, is dus een succes geworden voor de zwemmers van PCG, iets waar PCG trots op mag zijn!

advertentie
advertentie