SG De Linge/PCG pakt brons op NK onder 19 jaar

30 juni 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De jongens A van de Linge/PCG (onder 19) hebben afgelopen weekend het brons gewonnen in het strijd om het Nederlands Kampioenschap. In Leiden versloegen zij in de strijd om de 3de/4de plaats VZV Njord uit Veldhoven met een overtuigende 13 - 9.

Dankzij een 2de plaats in de competitie waren de jongens A van de Linge/PCG geplaatst voor het Nederlandskampioenschap. In de poulefase wonnen zij eenvoudig van de Otters uit 't Gooi, maar verloren onnodig van VZV Njord. Hierdoor werd de ploeg van Jochem van Wieren in de halve finale gekoppeld aan de torenhoge favoriet de Zijl Zwemsport uit Leiden. Zaterdag werd deze wedstrijd roemloos verloren, waardoor de Gorcums-Leerdamse combinatie veroordeelt was tot de troostfinale.

In deze troostfinale kon de ploeg van Jochem van Wieren revanche nemen op de matige halve finale en de eerdere confrontatie met VZV Njord. Een goede tactiek en veel wilskracht maakte van de Linge/PCG de bovenliggende partij in het eerste deel van de wedstrijd. Via mooie combinaties liep de ploeg uit naar een 9 - 3 voorsprong. In de derde periode herpakte Njord zich en in de slotfase leek het nog even spannend te worden. Maar mede door de uitstekend keepende Gerrit van Wijk kon de voorsprong toch vrij makkelijk worden behouden.

Met een 13 - 9 overwinning pakken de Linge/PCG A-jongens het brons op een Nederlands Kampioenschap. Een unieke en historische prestatie voor de combinatie vereniging.

Doelpuntenmakers: Tjerk Noorduyn 6, Sjoerd den Breejen 3, Timon den Breejen 2, Victor Visser 1 en Pepijn van Heumen 1.

advertentie
advertentie