Geslaagd voor Aikibudo, Karate en Katori Shinto Ryu

6 juli 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de halfjaarlijkse Aikibudo en Karate examens. Na een stevige warming-up hebben de kandidaten binnen het uur het volledige curriculum weten doorlopen. De examencommissie mag dan ook met trots mededelen dat alle kandidaten zijn geslaagd.

Niet alleen de leerlingen ontwikkelen zich bij Sportschool Breedveld, ook de leraren blijven zich door ontwikkelen. Zo hebben de leraren Dave Daalmans en Joost Roeland in het voorgaande weekend examen gedaan in een klassieke zwaardvechtstijl genaamd “Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu". Zij zijn beiden geslaagd voor de zwarte band.

De klassieke stijl Katori Shinto Ryu valt onder Japans cultureel erfgoed en sluit goed aan bij de moderne Budo vormen. De stijl kent geen wedstrijden en wordt puur demonstratief uitgevoerd. Bij Katori Shinto Ryu worden er kata's (reeks van aaneengesloten oefeningen) met houtenwapens en per tweetal uitgevoerd. Individueel wordt er met de echte Japanse zwaarden (Katana's) getraind. De lessen vinden plaats op zaterdag van 11:30 tot 13:00 uur en zijn toegankelijk vanaf 14 jaar.

Sportschool Breedveld is al meer dan 30 jaar het adres voor Japanse krijgskunsten. Er wordt door rijksgediplomeerde leraren lessen verzorgt in o.a. Judo, Karate, Aikibudo, Daito ryu en Katori Shinto Ryu. Kom snel een langs voor een gratis proefles.

Voor meer info; www.sportschool-breedveld.nl

advertentie
advertentie