SVW winnaar Rob Colijn memorial

10 augustus 2014 om 00:00 Sport

DALEM - Zaterdag vond op de velden van de Dalemse tweede klasser GJS de derde editie van het Rob Colijn memorial toernooi plaats. Rob Colijn, die in de zomer van 2011 ten gevolge van een ernstige ziekte te jong overleed, was als trainer actief bij Herovina, GJS, Schelluinen en SVW. Jaarlijks treden deze verenigingen voor aanvang van het nieuwe voetbalseizoen in een halve competitie aan in de Rob Colijn memorial om zo de herinnering aan hun oud trainer levend te houden.

door Gerard Droog

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Rob Colijn en tevens de tijdens een tragisch verkeersongeluk omgekomen Herovina speler Johan Versluis, waren het Schelluinen en SVW die voor de eerste balomwentelingen tekenden. Het waren de Scaluners die door een doelpunt van voormalig SVW speler Mike Venderbos met de 1-0 zege aan de haal gingen. Gastheer GJS kwam vervolgens in het tweede duel tegen Herovina niet verder dan 0-0. SVW pakte vervolgens met 1-0 de winst tegen dat zelfde Herovina, waarna tweede klasser GJS met 2-0 een maatje te groot was voor vierde klasser Schelluinen.

Tijdens de laatste speelronde konden nog drie kandidaten een gooi naar de titel doen. Kandidaat nummer één, Schelluinen, kwam echter tegen het al uitgespeelde Herovina niet verder dan een 0-0 gelijkspel, dus moest de winnaar komen uit het laatste duel tussen stadsgenoten GJS en SVW. In een aantrekkelijk duel, waarin beide ploegen de nodige kansen creëerden, waren het 'de streepjes' die door een doelpunt van Hassib Amanzada (0-1) de toernooizege voor zich mochten opeisen. SVW aanvoerder Menno Beusekamp nam na afloop uit handen van Dominique Colijn de naar haar vader vernoemde wisselbeker in ontvangst.

advertentie
advertentie