Jogadores CF is klaar voor de Topklasse

10 augustus 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De stilte rondom zaalvoetbalteam Jogadores CF bleek een stilte voor de storm. Een tijdje was er weinig nieuws rondom de kersverse Topklasser, maar daar kwam afgelopen woensdagavond verandering in. In het café nabij sporthal de Oosterbliek werden voor enkele tientallen aanwezigen de nieuwe coach en drie nieuwe spelers gepresenteerd. Paul Janssen, onder andere ex-coach van Oranje onder 19, neemt komend seizoen de leiding over het eerste elftal waar André Zondag en Yoesef Pyla ook deel van uit zullen maken. Derde nieuwkomer, Göran Vet, zal aansluiten bij het tweede elftal.

Door Tim Hartman

,,Binnen vijf jaar willen we Eredivisie spelen en binnen acht jaar Champions League", valt voormalig coach, Henry Wessels, meteen met de deur in huis op de seizoenspresentatie van Jogadores CF. ,,Het klinkt misschien te hoog gegrepen, maar het kan. Het kan echt", voegt hij daar aan toe. Wessels is speaker bij het Nederlandse zaalvoetbalteam en weet welk niveau er nodig is om de top te kunnen bereiken. Naast de nieuwe spelers en trainer maakte Wessels ook met trots een nieuwe sponsor bekend: Tele2.

Twee kampioenschappen werden er de afgelopen twee seizoenen gevierd en dus staat de Topklasse op Jogadores CF te wachten. Met een coach die vanaf 1980 al actief is binnen het zaalvoetbal. En met een coach die zich meteen thuis leek te voelen gezien het feit dat hij al meteen over 'we' sprak. ,,We gaan nu het fundament leggen voor een ploeg die over een paar jaar wel eens heel hoog zou kunnen gaan voetballen", startte Janssen zijn praatje. De woorden attractief, aanvallend en snel vormden de kern van zijn visie voor het komende seizoen.

Naast een nieuw gezicht als coach zullen de spelers wellicht ook moeten wennen aan zijn werkwijze. Videoanalyses zullen daarbij een grote rol spelen. ,,Het voorkomt discussies. Spelers willen nog wel eens tegen je ingaan als je zegt dat ze dit of dat niet goed hebben gedaan. Met videobeelden voorkom je dat", legt Janssen uit.

Wie vanaf komend seizoen ook op die videobeelden zullen verschijnen, zijn André Zondag en Yoesef Pyla. Vooral de naam André Zondag is voor velen een verrassing en dat was bij hem zelf niet anders. ,,Ik heb net mijn laatste seizoen op het veld gespeeld bij LRC en wist nog niet echt wat ik ging doen. Totdat Henry me ineens vroeg om mij Jogadores CF te komen", legt Zondag uit. "De liefhebber in mij heeft toch besloten om deze ambitieuze ploeg te gaan helpen met mijn ervaring."

Aan voorspellingen voor komend seizoen wagen de spelers zich niet. ,,Vorig jaar dachten we ook niet dat we kampioen zouden worden, maar we weten allemaal hoe dat afliep", vertelt Robert Scheurwater. 12 september gaat het nieuwe zaalvoetbalseizoen van start voor Jogadores CF. Met nieuwe gezichten en goede moed trappen ze af tegen CFM Transito uit Werkendam. Dan start voor Jogadores CF de lange weg naar de top.

Foto: Remie Schuurman en Dustin van Bezooijen omringen de nieuwe aanwinsten. V.l.n.r. Yoesef Pyla, Göran Vet, André Zondag en Paul Janssen.

advertentie
advertentie