TTC Gorkum zet 40-jarig bestaan luister bij

17 augustus 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM- Klein, maar spring levend. Zo kun je tafeltennisclub Gorkum het best omschrijven. De oorsprong van Gorcums enige tafeltennisvereniging is terug te voeren naar net na de tweede wereldoorlog toen het als tafeltennisclub De Vries Robbé ruim 27 jaar door het leven ging. Toen het staalconstructiebedrijf haar poorten ging sluiten, besloten Jan en Henk Verzijl TTC Gorkum op te richten. In september vieren de TTC'ers hun 40-jarig bestaan.

door Gerard Droog

Zaterdag 6 september viert de Gorcumse tafeltennisclub TTC samen met leden en oud-leden het 40-jarig bestaan. Goed beschouwd liggen de roots van de Gorcumse jubilaris vele jaren daarvoor. Ooit maakte het sinds 1947 deel uit van de personeelsvereniging van het toenmalige staalconstructiebedrijf De Vries Robbé dat in 1976 definitief de poorten sloot. Samen met bestuursleden Menno en Koert van der Wal en het oudste lid Ernst Willemstein kijken we terug, maar vooral vooruit naar het jubileumfeest. ,,Het waren de oud-leden Jan en Henk Verzijl die op 3 september 1974 TTC Gorkum oprichtten," begint Ernst Willemstein die zelf in 1975 lid werd. ,,We begonnen met om en nabij de 40 leden. In die tijd telde Gorinchem twee tafeltennisverenigingen. TTC en tafeltennisvereniging de Lingewijk waar hoofdzakelijk mensen uit die wijk in speelden."

Met een ledenbestand van 67 behoort de vereniging tot de kleinere in Gorinchem. ,,Dat is zo'n beetje het gemiddelde ledenaantal," vult Menno van der Wal aan. ,,Ons topjaar was 1984 toen we 120 leden telden." Het eerste herenteam, dat nu uitkomt in de regionale eerste klasse, speelde vroeger op landelijk niveau. ,,Wij hebben tien jaar landelijk gespeeld en in 1992 zelfs op het één na hoogste niveau. In die periode hebben wij veel talenten voortgebracht ," gaat Koert van der Wal verder. ,,Sinds 1982 beschikken wij over een vast onderkomen in Sportpunt Stalkaarsen met onze eigen kantine. Daar vieren wij samen met onze leden en hun partners, onze jeugdleden en ouders, maar ook met oud-leden ons achtste lustrum."

Het jubileumprogramma staat inmiddels in de 'steigers', laten de drie TTC'ers weten. ,,We starten om 14.30 uur waarna er om 15.30 uur een demonstratiewedstrijd gespeeld wordt door onze oud-leden Jochem de Hoop en de pas 14-jarige Max Romeijn, die op het hoogste landelijk niveau uitkomt. Aansluitend wordt er door beiden een clinic gegeven. De dag wordt afgesloten met een buffet en feestavond voor de huidige leden," laten zij niet zonder trots weten. Meer informatie over TTC Gorkum is te vinden op www.ttcgorkum.nl

Op de foto v.l.n.r. Menno van der Wal, Ernst Willemstein en Koert van der Wal

advertentie
advertentie