Geen leerlingenvervoer voor 120 kinderen in Gorinchem

1 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Zo'n 120 leerlingen in Gorinchem die afhankelijk zijn van leerlingenvervoer kunnen vandaag niet naar school.

Samen met omliggende gemeenten Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard en Zederik werd het leerlingenvervoer aanbesteed waarop busbedrijven konden inschrijven. Uiteindelijk kwam Taxibedrijf Klomp uit Ede als winnaar uit de bus. Een ander bedrijf eiste echter dat de aanbestedingsprocedure over moest worden gedaan omdat deze niet transparant zou zijn verlopen. Hier werd door een bedrijf een kort geding aangespannen, omdat de aanbesteding niet transparant zou zijn verlopen.

Resultaat hiervan was dat afgelopen vrijdag de ouders van de kinderen die afhankelijk zijn van leerlingenvervoer, een brief kregen met de boodschap dat hun kind op de eerste schooldag nog niet opgehaald kon worden.

De gemeente Gorinchem schakelde zo snel mogelijk Connexxion in, maar die kon binnen 48 uur niet regelen dat er maandag voor 32 routes al vervoer zou zijn. En daarvan zouden zo'n 120 kinderen de dupe zijn. Het vervoersbedrijf verwacht dit voor de volgende dagen wel te redden.

Meer in De Stad Gorinchem van dinsdag 2 september.

advertentie
advertentie