SVW hard onderuit in seizoensouverture

6 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM- De tekortkomingen van het huidige SVW werden zaterdag in tweemaal 45 minuten haarscherp aan het licht gebracht. Het ontbreekt de ploeg aan scorend vermogen en een leider binnen de krijtlijnen. Tegen het bescheiden Schoonhoven werd kansloos met 0-4 verloren. Voor rust waren de Gorcumers heer en meester, maar vergaten enkele honderd procent kansen te verzilveren. In het daarop volgende tweede bedrijf zakten de 'streepjes' fors door de ondergrens. Voor keuzeheer Faissal Kadiwahabi geen reden om in paniek te raken.

door Gerard Droog

,,Dat wij gedurende drie bekerwedstrijden en vanmiddag niet tot scoren kwamen, knaagt natuurlijk aan de ploeg," laat Kadiwahabi weten. ,,De gemiddelde leeftijd binnen mijn selectie ligt tussen de 21 en 22 jaar. Daarnaast stroomden 15 nieuwe spelers in. Dan is het logisch dat je niet binnen vijf weken voorbereiding een ingespeeld team op het veld hebt staan. Voetballend hebben die gasten veel in hun mars en die goals gaan er echt wel komen. Volgende week kunnen wij weer over Bjorn Trapman beschikken die voor de nodige ervaring kan zorgen."

Schoonhoven en SVW kruisten zaterdag voor het eerst in beider geschiedenis in competitieverband de degens. De ploeg uit de Zilverstad mag zich al jaren een stabiele derde klasser noemen, maar kwam op Molenburg de eerste 45 minuten met de schrik vrij. Het eerste gevaar kwam nog wel op naam van de bezoekers, Pieter Meijer kwam in de eerste minuut een teenlengte te kort, maar daarna was het SVW dat de klok sloeg. In de tiende minuut zag de voor rust prima spelende Arnel Kocan zijn schot maar half verwerkt worden door de Schoonhovense sluitpost Remi van Cappellen, waarna Hassib Amanzada een niet te missen kans kreeg. Zijn afzwaaier resulteerde andermaal in een honderd procent kans, maar ditmaal was het Johnny Wijnbelt die geen kans zag de bal in het lege doel te deponeren. Nog voor het half uur zag Masoed Bidar zijn inzet rakelings over gaan, terwijl Amanzada even later zijn halve omhaal via de vingertoppen van Van Cappellen tot corner verwerkt zag worden.

De bezoekers, die daar vrijwel niets tegenover stelden, kwamen op slag van rust, weliswaar tegen de verhouding in, op voorsprong toen Marc Kruiper volkomen vrijstaand een corner van Kelvin Potuyt mocht binnen knikken (0-1). Het bleek in het vervolg van de wedstrijd de 'nekslag' voor de 'streepjes' te zijn. In een onthutsend zwakke tweede helft, waarin de thuisploeg geen kans meer wist te creëren, konden de niet eens groots spelende bezoekers door doelpunten van Pieter Meijer en invallers Paul Hom en Wim Overbeek eenvoudig uitlopen naar de 0-4 eindstand.