Gelijkspel Herovina tegen FC Perkouw

7 september 2014 om 00:00 Sport

HERWIJNEN- Ook op De Kol maakte de bal weer de eerste competitie omwentelingen. Herovina ontving zaterdag een grote onbekende, FC Perkouw. De ploeg uit het Zuid-Hollandse Berkenwoude speelt sinds de promotie in 2013/2014 in de derde klasse West-II en is deze voetbaljaargang ingedeeld in district Zuid-I.

De nieuwe Herwijnse keuzeheer Marco de Haas, hij trainde onder meer Vlijmense Boys, GDC en ONI, zag zijn manschappen sterk aan het treffen tegen Perkouw beginnen. Frank Clements testte al vroeg in de wedstrijd het aluminium op De Kol, waarna Jeffrey van der Meijden even later uit een vrije trap en via een Berkenwouds been de 1-0 op het scorebord bracht. Lang kon daar echter niet van genoten worden. Het was Perkouw spits Elgar Mudde die binnen vijf minuten beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht (1-1). Toch gingen de manschappen van De Haas met een voorsprong aan de thee. Het was Mark Muller die vlak voor rust de 2-1 voor zijn rekening nam. In het tweede bedrijf leunde de thuisploeg achterover en liet het spel aan de bezoekers. Een moment van onachtzaamheid in de Herwijnse defensie leidde echter tot de verdiende gelijkmaker. Met een pegel van afstand was het wederom Mudde die de 2-2 eindstand binnenschoot.