GKV/Enomics blij met punt tegen Drachten (17 - 17)

7 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - GKV/Enomics, opnieuw zonder de geblesseerde spits Gert Jan Meerkerk stond afgelopen zaterdag tot 5 minuten voor tijd nog op achterstand uit tegen Drachten en kon meer dan tevreden zijn met het in de slotminuten behaalde gelijkspel 17 - 17.

De Gorcumse formatie kende 3 wijzigingen in de basisopstelling in vergelijking met vorige week en startte met Suzanne Kuipers, en de eerstejaars senioren Sander van den Broek en Mats den Besten de uitwedstrijd tegen Drachten/aan de Wiel.

De eerste helft was de thuisploeg duidelijk de betere ploeg, met aan GKV/Enomics zijde weinig aanvallende stootkracht in het eerste verdedigings vak en in het andere vak zwak verdedigen door de heren resulterend in een 8 - 4 achterstand. In de laatste 10 minuten kwam ons eerste terug tot 9 - 7, dankzij een schot achter de korf van Suzanne Kuipers, een afstandsschot van Rachid Maachi en een benutte korte kans onder de korf door Sander van den Broek.

Na de rust kwamen Nienke van der Weijden en Niels Zandee in de ploeg voor de niet fitte Kim van Beest en Sander van den Broek en daarmee kwamen de beide vakken aanvallend beter in balans, al werd het eerst onnodig 11 - 7 voor de thuisclub. Bij de stand 14 - 12, met nog 13 minuten te gaan moest Marlijn Kranendonk aan de kant na een fikse dreun op haar neus. In het ziekenhuis bleek later de neus gebroken. Met Kim van Meeteren in de ploeg voor Marlijn Kranendonk en Niek van de Weijden voor de moegestreden Mats den Besten trok GKV aanvallend het initiatief naar zich toe, resulterend in een spannende slotfase.

GKV/Enomics kwam op 15 - 15, dankzij Rachid Maachi met eerst een schot van afstand en daarna bij een doorbraak fors gehinderd, resulterend in een strafworp verzilverd door aanvoerder Eliza Roest Drachten kwam weer op voorsprong uit een omdraaibal 16 - 15. Niek van der Weijden scoorde achter de korf 16 - 16. Na wederom een overtreding bij een doorbraak, ditmaal tegen Eliza Roest, zorgde hijzelf via een strafworp voor 16 - 17. GKV/Enomics kon aanvallend, met nog 5 minuten te gaan, niet de rust opbrengen de wedstrijd secuur aanvallend uit te spelen en daarvan profiteerde Drachten en kwam alsnog langszij 17 - 17.

Zaterdag speelt uit GKV/Enomics tegen Victum in Houten en kan zien de opgaande lijn te pakken te hebben.