Nieuw informatiebord in Theetuin Sleeuwijk

8 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLEEUWIJK - Wethouder Wim de Jong van de gemeente Werkendam onthulde afgelopen donderdag een uniek toeristisch informatiebord bij Theetuin Binnen & Buiten in Sleeuwijk. De plattegrond op dit informatiebord geeft bezoekers van de theetuin een beeld van de natuurgebieden en toeristische trekpleisters in de regio. Het bord is uniek omdat het de mogelijkheid biedt een fiets- of wandelroute te bepalen aan de hand van bezienswaardigheden, de 'bakens', in het landschap. Bakens zijn onder meer de vestingsteden Gorinchem en Woudrichem, de Forten, de Molens maar ook de natuurgebieden in de omgeving. Omdat op de plattegrond de bakens leidend zijn en niet de wandel- en fietsknooppunten, worden wandelaars en fietsers veel meer bij het landschap betrokken en kunnen zij dit op een bijzondere manier beleven en verrassende locaties ontdekken.

Het bord is ontworpen door Buro Glaap, Ontwerpburo voor Grafische en Cartografische Vormgeving. In samenwerking met dit buro wordt nog gewerkt aan het ontwerpen van een folder met afbeeldingen van de bakens en hun ligging, zodat gasten van de theetuin deze folder kunnen meenemen op hun wandeling of fietstocht.

De onthulling van het informatiebord vond plaats in aanwezigheid van ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties die zich bezighouden met toerisme en recreatie in de regio.

advertentie
advertentie