Verhalen rond de klok

11 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Sinds kort is de bekende klok van het voormalige staalconstructiebedrijf De Vries Robbé weer te zien bij de Rotonde en het Schaftlokaal langs de Lingebrug in Gorinchem. De klok was vroeger te zien in de gevel van de constructiewerkplaats aan de Spijksedijk in Gorinchem. De klok is voor sloop behoed en gerestaureerd. Inmiddels loopt de klok weer als een 'Zwitsers uurwerk'.

Vrijdag 19 september om 16.00 uur wordt de klok officieel in gebruik genomen. Wie de ingebruikname van de klok mag gaan verrichten is nog niet bekend. De voorkeur gaat uit naar een oud-medewerker van het staalconstructiebedrijf dat tot midden jaren zeventig van de vorige eeuw de grootste werkgever voor de stad en omgeving was. Stichting Behoud Erfgoed De Vries Robbé roept oud-medewerkers dan ook op om aanwezig te zijn bij deze feestelijke gebeurtenis. Alle oud medewerkers maken door middel van een loting kans. Bovendien, zo stelt de stichting, met oud- medewerkers verzamelt rond de klok kunnen sterke verhalen niet uitblijven.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via 0183-637484 of door een mail te sturen naar stoop@kindunos.nl. Belangstellenden worden om 15.00 uur ontvangen met een hapje en een drankje geserveerd door leerlingen van de afdeling consumptieve technieken van het Merewade College. Om 15.45 uur vindt de loting plaats waarna om 16.00 uur de feestelijke ingebruikname plaatsvindt. Aanmelding dient voor dinsdag 16 september te geschieden.

advertentie
advertentie