Duo 'Twinkling Sound' treedt op in Beatrixziekenhuis

12 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Het duo 'Twinkling Sound' geeft op vrijdag 19 september een optreden voor patiënten en bezoekers van het Beatrixziekenhuis, locatie Gorinchem. Het duo bestaat uit zangeres Olga Bakkerah en pianiste Charlotte Andeweg. Van 19.00 tot 20.15 uur brengen zij hun repertoire ten gehore in de centrale hal. Iedereen is van harte welkom. De centrale hal is zoals altijd vrij toegankelijk en er staan stoelen voor wie er echt voor wil gaan zitten.

Het optreden is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis en sluit goed aan bij het Planetree-concept waarmee Rivas werkt. Hierbij staat mensgerichte zorg centraal. Heidi Ruis, hoofd klinisch bedrijf in het Beatrixziekenhuis: ,,De stichting is opgericht om geld bijeen te brengen om iets extra's te kunnen doen voor onze patiënten en bezoekers. Met donaties kunnen wij dit soort activiteiten organiseren, wat zorgt voor extra sfeer. Daarnaast draait het even niet om ziekte en zorg maar puur om ontspanning en afleiding."

Als kind was Olga Bakkerah altijd al met muziek en zingen bezig. ,,Op mijn kamer maakte ik dan opnames met een cassetterecorder. Ik heb de afgelopen jaren in diverse koren gezongen en ben in 2000 begonnen als solo-artiest. Na een periode waarin ik ernstig ziek was, kwam ik tot de ontdekking dat zingen een fantastisch medicijn voor mij bleek te zijn. Daarom geeft het extra voldoening om in het Beatrixziekenhuis te zingen." Het repertoire van Olga is heel divers. Zo zingt zij rustige, easy listening muziek in het Nederlands, Engels en anderstalig maar ook moderne en licht klassieke muziek.

Pianiste Charlotte Andeweg begon al vroeg met pianolessen. ,,Al snel werd het een uit de hand gelopen hobby. Op het conservatorium heb ik me kunnen toeleggen op klassiek piano, jazz en zang." Charlotte heeft nu haar eigen lespraktijk en geeft op verschillende scholen muziekles. Daarnaast speelt ze in een jazzcombo en begeleidt ze muzikanten bij verschillende gelegenheden. In het Beatrixziekenhuis zal ze Olga Bakkerah begeleiden op piano.

De Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis draagt bij aan het realiseren van voorzieningen om patiënten en bezoekers een zo aangenaam mogelijk verblijf te bieden. Het gaat om extra's die niet uit het reguliere ziekenhuisbudget worden gefinancierd. Door middel van giften van bedrijven en/of particulieren kunnen deze extra voorzieningen gerealiseerd worden. Voor meer informatie over de Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis: www.vriendenvanhetbeatrixziekenhuis.nl of (0183) 64 20 50.

Bijschrift foto 1: Het repertoire van Olga Bakkerah is heel divers. Zo zingt zij rustige, easy listening muziek in het Nederlands, Engels en anderstalig maar ook moderne en licht klassieke muziek.

Bijschrift foto 2: Charlotte Andeweg zal Olga Bakkerah begeleiden op piano.

advertentie
advertentie