GJS na verdiende overwinning koploper

13 september 2014 om 00:00 Sport

DALEM- Door een verdiende 5-0 overwinning op GDC heeft GJS zich aan kop van de tweede klasse F genesteld. De rust werd met 'maar' 1-0 bereikt door een treffer van Louis Damen die er na de thee nog een in prikte en zijn seizoentotaal al weer op vier bracht. Voetballend hebben de Dalemers dit seizoen weer stappen gemaakt. Ondanks het prima spel dat de thuisploeg zaterdag op de mat legde, wil keuzeheer Cees Lagendijk waken voor te grote euforie binnen zijn team.

Door Gerard Droog

,,De competitie is nog jong," begint hij. ,,Natuurlijk zijn wij goed begonnen, maar ik leef van wedstrijd naar wedstrijd. We zullen heus nog wel een keer een wedstrijd krijgen waarin het tegenzit." De Gorcumer heeft zijn ploeg op de rit staan. Voetballend wordt in het veld naar oplossingen gezocht en de lange bal is uit het Dalemse woordenboek geschrapt. ,,Vorig seizoen hebben wij voor de winterstop vooral moeite gehad met het fysieke spel op dit niveau," vervolgt Lagendijk. Niet onlogisch als je zes A-1 junioren laat instromen. Die jonge jongens zijn nu mannen geworden en met Ruud Bos, Louis Damen en de nieuwkomers Tommy Kant en Ernst Sterk hebben wij de nodige ervaring binnen de ploeg."

De bezoekers uit Eethen kregen hun eerste, en ook laatste kans, direct in de beginfase toen spits Pascal de Vries een teenlengte tekort kwam om doelman Angelo Perini te verschalken. Daarna was het de thuisploeg die nadrukkelijk de boventoon voerde. In de 13e minuut bediende Niels Hofman spits Damen op maat, die in de verre hoek afdrukte (1-0). In het vervolg van het eerste bedrijf zagen Bos en Kevin Gruiters hun inzetten van de doellijn gehaald worden en ging een fraaie lob van Kant maar net naast. Het was vlak na rust diezelfde Kant die de reflexen van de Eethense sluitpost Wesley van der Wardt testte. Vijf minuten later was het wel raak. Eerst zette Hofman in de 53ste minuut Damen in kansrijke positie. Uit de afgeslagen aanval slingerde Bart Viveen de bal direct weer de zestien in en was het de vrijstaande Bos die koppend de 2-0 aantekende.

Een minuut later viel de wedstrijd 'in het slot'. Verdediger Joost van Rooijen werd door Damen dusdanig onder druk gezet dat die zijn eigen doelman het nakijken gaf (3-0). Ondanks de riante voorsprong bleef de thuisploeg zoeken naar meer. Het was wederom Damen die na mistasten van Van der Wardt in de 65ste minuut de 4-0 op het bord bracht. De prima voorstelling van de Dalemers werd in de slotfase afgesloten met de 5-0 van Sjors Hendriks.