SVW weet het net weer te vinden

14 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Eindelijk is SVW van de nul af. Van de nul punten en nog belangrijker van de nul doelpunten. Al vier officiële wedstrijden stond de Molenburgploeg droog, maar dat werd door de 3-3 in en tegen Groot Ammers per direct verleden tijd. Tot zo ver het goede nieuws voor de streepjes. Het verloor, waarschijnlijk voor langere tijd, doelman Dustin van Bezooijen die in de slotfase met een schouder uit de kom vervangen moest worden door tweede doelman Ilhan Yolcu. Ook linkerspits Arnel Kocan zal een aantal wedstrijden niet inzetbaar zijn. Hij kreeg in blessuretijd wegens een natrappende beweging direct rood voorgehouden. Ondanks dat de manschappen van coach Faissal Kadiwahabi nagenoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij waren, moest het niet alleen genoegen nemen met een puntendeling, maar moest eveneens tot tweemaal toe in de achtervolging. Daarnaast lieten de Gorcumers, waar Bjorn Trapman weer zijn rentree maakte, wederom handen vol kansen onbenut. Hadden de streepjes daar de helft van benut, had er op Sportpark Gelkenes een verdiende Gorcumse overwinning op het scorebord gestaan. De bezoekers kwamen goed uit de startblokken en zagen Johnny Wijnbelt en Trapman in kansrijke positie missen. In de eerste de beste tegenstoot was het Jeffrey Ouwerkerk die met een gekraakt schot Ammers op voorsprong bracht (1-0). Net na het half uur trok Michael Kooijman met een pegel van afstand de stand weer gelijk (1-1). Lang mochten de bezoekers deze stand niet koesteren. Nauwelijks vijf minuten later mocht Danny van der Vliet de bal vrij in de Gorcumse zestien aannemen en afdrukken (2-1). Ook de vreugde bij de thuisploeg was maar van korte duur. Binnen de minuut bracht Arnel Kocan de streepjes weer langszij (2-2). Het tweede bedrijf leek gerechtigheid te brengen toen Hassib Amanzada, de spits werd door Menno Beusekamp op maat bediend, in de 56ste minuut de 2-3 binnen schoot. Lang leek het de eindstand te worden, maar door een ongelukkige handsbal binnen de Gorcumse zestien bepaalde Van der Vliet vanaf de stip in de 84ste minuut de eindstand op 3-3.