2225,26 euro voor ALShetjeraakt

16 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De Gorcumse stichting ALShetjeraakt heeft maandagmiddag een cheque overhandigd gekregen ter waarde van 2225,26 euro op het Gymnasium Camphusianum. Docente Wendy Dean zwengelde de beroemde Ice Bucket Challenge aan op de school, omdat de moeder van haar leerlingen Sanne en Lotte Brouwer de spierziekte ALS heeft. Als er duizend euro ingezameld zou worden zou een aantal leraren de emmer met ijswater over zich heen gestort krijgen, bij tweeduizend euro zou ook rector Hans Ruitenbeek meedoen. Dat bedrag werd ruimschoots gehaald.

De cheque werd uitgereikt aan bestuurslid Ramon Putters van ALShetjeraakt en Eric Spronk, die komend voorjaar de Tour du ALS fietsen op de Mont Ventoux, om meer geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Een bijdrage leveren aan hun inspanning is mogelijk via http://deelnemers.tourduals.nl/team/17/donaties/.

Op de foto van links naar rechts: Sophie de Kort (Goede Doelen Commissie Camphusianum), Wendy Dean (docent en initiatiefneemster), Hans Ruitenbeek (rector), Lotte Brouwer, Eric Spronk, Ramon Putters, Sanne Brouwer. (foto Jos Waltheer)

advertentie
advertentie