Vernieuwde gemeentelijke website

18 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De website van de gemeente Gorinchem is vernieuwd. De website heeft een ander uiterlijk en is ingericht volgens de toptaken structuur. De site is daardoor meer dan voorheen gericht om direct zaken online te regelen en producten aan te vragen. De site is woensdagochtend officieel in gebruik genomen door wethouder Marcel Doodkorte.

,,Een goede dienstverlening vraagt om een website die is afgestemd op wat de inwoner van Gorinchem wilt weten en regelen met de gemeente. De oude website voldeed hier niet meer aan. De nieuwe website is compacter, heeft minder pagina's en richt zich meer op de informatie die de bezoeker belangrijk vindt," aldus de gemeente in een persbericht dat de komst van de nieuwe site aankondigt. .

De website is geschikt gemaakt voor de tablet of smartphone. Bezoekers van de website www.gorinchem.nl kunnen daardoor ook via hun smartphone of tablet zaken regelen met de gemeente. De website is ingedeeld naar doelgroepen. Namelijk: 'Inwoners', 'Ondernemers', 'Toeristen' en 'Bestuur en Organisatie'. Via deze tabbladen kan men zien hoe een paspoort kan worden aangevraagd, welke vergunning nodig is of wat er aan de orde is in de vergaderingen van de gemeenteraad.

,,De gemeente Gorinchem wil een goede dienstverlener zijn. De gemeente werkt daarom ook aan de verbetering van haar dienstverlening. De vernieuwde website is hier een voorbeeld van: nu kan men beter en sneller informatie vinden en zaken (online) regelen met de gemeente," sluit de gemeente het persbericht af.

advertentie
advertentie