Nipte maar verdiende zege Herovina op Arkel

21 september 2014 om 00:00 Sport

HERWIJNEN - Op voorhand werd het duel tussen Herovina en Arkel bestempeld als een wedstrijd tussen twee voetbalstijlen. Met veel fysieke arbeid weet Herovina het menig tegenstander moeilijk te maken, terwijl Arkel het meer van het technische aspect moet hebben. De fysieke arbeid won het zaterdag van de techniek. Derde klasser Herovina trok na rust een zwaar bevochten 2-1 over de eindstreep.

Een eindstand waar weinig op aan te merken was omdat de gasten uit Arkel na een 0-1 voorsprong weigerden het duel al vroegtijdig op slot te gooien. Na een goede seizoenstart, winst op Altena, deed de Schoonzigtploeg zich vervolgens twee nederlagen 'cadeau'. Hoe anders ligt dat bij de Kolploeg. Na twee gelijke spelen en een overwinning mogen de manschappen van coach Marco de Haas nog steeds het predicaat 'ongeslagen' voeren. Veel was er tijdens het eerste bedrijf, dat maar 40 minuten duurde omdat arbiter IJpelaar beide ploegen vijf minuten voor rust wegens onweer al naar binnen dirigeerde, niet te genieten. Beide ploegen kregen enkele halve kansjes, maar gescoord werd er niet.

Na de vervroegde theepauze kwam Arkel beter uit de startblokken. Oud SVW'er Sebastiaan Antonio kreeg de bal bij Jeffrey Scheffers die op zijn beurt doelman Wilco de Leeuw kansloos liet (1-0). De bezoekers kregen na de openingstreffer nog een aantal mogelijkheden de score verder uit te breiden, maar lieten dat opzichtig na. Gaandeweg nam Herovina het initiatief, wat resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Marco de Bruin (1-1). Arkel moest terug en Herovina zette nog een tandje bij. Het was uiteindelijk Maarten Lievaart, op aangeven van Jeffrey van der Meijden, die 20 minuten voor tijd de 2-1 eindstand achter de Arkelse sluitpost Rene Sijnke kopte.