Schelluinen na winst op Raptim koploper

21 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Voor zowel Raptim als Schelluinen stond er zaterdag iets op het spel. Beide vierde klassers hadden de drie punten nodig om de aansluiting met de kop te behouden. Na een aantrekkelijk duel met kansen over en weer, was het uiteindelijk de ploeg uit Giessenlanden die met een enigszins geflatteerde 1-4 winst aan de haal ging.

Niet alleen de winst op Raptim, maar ook het verlies van koploper Focus'07 zorgde voor de nodige vreugde binnen het Scaluunse kamp omdat de ploeg van Eric van Genderen de koppositie in 4D pakte. Raptim coach Mo Duzgun was niet blij met het optreden van zijn ploeg. Hij zag dat zijn voorwaartsen niet scherp genoeg waren en er ook in de overige linies onvoldoendes werden gescoord. Schelluinen kwam al snel op voorsprong toen Damien de Jong in de achtste minuut de Gorcumse sluitpost Onur Inan het nakijken gaf (0-1). In het daarop volgende kwartier waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar was het de thuisploeg die daarna het spel naar zich toe trok.

Tugay Tursucu en Bruno de Lemos hadden de gelijkmaker op de schoen, maar verzuimden de trekker over te halen. Toch was het spits Tursucu die na de rust de Molenburgers langszij bracht (1-1). Niet veel later waren het opnieuw de bezoekers die op voorsprong kwamen. Mike Venderbos vond Stefan Walhain die de 1-2 aantekende. Toen kort daarna De Jong, met zijn tweede van de middag, de 1-3 achter doelman Inan deponeerde, was de wedstrijd gespeeld, ondanks dat een dapper Raptim er nog een laatste offensief uit perste. Yuri Duijzer bracht in de slot minuut de 1-4 eindstand op het bord. Schelluinen eindigde het duel met tien. Tweemaal geel, dus rood, was er voor Bart van den Bosch.