10 jaar Vischwijvenkoor

27 september 2014 om 00:00 Activiteiten

Het begon in 2004 rond de visserijdagen bij een aantal dames te kriebelen, zij wilde graag met de visserijdagen zingend en in klederdracht over straat, maar ja hoe begin je zoiets?

Sijt Vink, Herma van Haaften en Henny Verhoeven (de oprichters) zijn briefjes in de brievenbussen gaan doen om te kijken of er animo was voor een dameskoor.

Er kwamen 7 reactie binnen plus zijzelf, dat waren er totaal dus 10.

Daarmee zijn zij in 2004 een koortje begonnen.

De naam was nog niet bekend, maar daar kwam gauw verandering in.

Henny lag op een gegeven moment in het ziekenhuis (alleen op een kamer ) en Herma en Sijt kwamen op bezoek.

Ze gingen even oefenen op de liedjes die ze al hadden uitgezocht, toen kwam er een zuster die zei: ik doe even de deur toe want jullie lijken wel een stel Vischwijven en voilà de naam was geboren, Het Vischwijvenkoor.

Nu 10 jaar later, een heel gezellig koor dat 25 leden telt. In de loop van de tijd zijn er nieuwe leden gekomen en andere zijn gestopt. Herma, Sijt en Henny bleven evenals Sija Vos (inmiddels dus alle vier 10 jaar lid)

Een gezellig koor dat zingt in verzorgingshuizen, korenfestivals, braderieën en natuurlijk niet te vergeten bij onze eigen visbakwedstrijden.

Een koor dat elkaar steunt in goede en in slechte tijden, een hechte groep dames, die graag zingen.

Zaterdag 11 oktober 2014 vieren zij hun 10 jarig bestaan en wordt ook gelijk de nieuwe cd gepresenteerd. Buiten het Vischwijvenkoor treden die avond ook nog 2 gastkoren op, te weten, havenkoor De Vissershang uit Hank en shantykoor Albatros uit Rotterdam.

Dit alles vindt plaat in het Rondeel te Woudrichem. De zaal gaat open om 19.00 uur en het spektakel begint om 19.30 uuur, de toegang is zo als altijd "gratis en veur nix"

Draagt u het koor een warm hart toe kom dat zaterdag 11 oktober naar het Rondeel en vier het jubileum met hen mee.

advertentie
advertentie