Rapid dames winnen weer

28 september 2014 om 00:00 Sport

Ook de derde, maar zeker wel minder sterke wedstrijd van de Gorcumse Rapid dames, hebben zij weten te winnen.

Rapid startte heel sterk en kwam zelfs binnen een minuut al op voorsprong na een snel genomen vrije bal die handig werd binnengetikt door Nikki Wattenbergh. Niet lang daarna had deze ook de 2-0 kunnen maken, maar de keeper van Best reageerde alert en voorkwam deze goal.

In de eerste helft was Rapid de betere ploeg, maar na rust nam Best dit geheel over. Zij waren nu de scherpere ploeg en Rapid kwam er niet meer uit.

De Gorcumse verdediging wist lang stand te houden, maar na een ongelukkig moment volgde een dubieuze corner die in de rebound zorgde voor de 1-1.

Ook daarna bleef Best de bovenliggende ploeg. Voor Rapid was het buigen of barsten, maar door de juiste motivatie lukte het Rapid om barsten te voorkomen. Er volgde zelfs nog een goal. Een corner werd gekeerd door de keepster, maar Merel van Rooij reageerde alert en speelde de bal hard in. Nikki Wattenbergh stond bij de 2e paal en maakte vervolgens de 2-1, wat tevens ook de winnende goal voor de Gorcumse dames zou zijn. Geen spel zoals Rapid dit eerder heeft laten zien, maar wel veel inzet en concentratie waardoor nu ook een mindere wedstrijd toch gewonnen is.