Jeugdzeilwedstrijden De Merwede een groot succes

30 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Op zondag 29 september werden de Blauwe Wimpel Jeugdzeilwedstrijden georganiseerd door de Watersportvereniging De Merwede in Gorinchem. In totaal 34 kinderen in de leeftijd van zes tot en met vijftien jaar streden dit weekend om de belangrijkste zeilprijs van het jaar voor Gorinchem: de Blauwe Wimpel.

Met stralend weer en een windkracht 2 tot 3 Bft werden in totaal 9 wedstrijden gezeild. De finale eindigde in een prachtige overwinning van Iris Mol die de Blauwe Wimpel én de wisselbeker ontving. Tweede werd door Stijn van Aken en derde werd Frank Mol. Zij zeilden in de open klasse met eigen bootjes.

In de groep van zeilers die meer dan twee jaar les hebben, waren de winnaars Julius Warnink gevolgd door Tycho Brouwer en Floris Kieboom.

In klasse van kinderen die één tot twee seizoenen les hebben, waren de winnaars Hidde Stok,  gevolgd door Nora Cramer en Sara Damen.

Omdat iedereen geweldig gevaren had kregen alle andere kinderen een presentje als aandenken. De winnaars eindigden allemaal traditioneel in het water van de Gorkumse jachthaven.

De zeilwedstrijden waren de afsluiting van een zeilopleiding die de kinderen hebben gekregen van de Merwede Jeugd Zeilers. Deze zeilopleiding vindt jaarlijks plaats op door de weekse avonden, zaterdagochtend en zondagmiddag.

advertentie
advertentie