Scoren blijft probleem voor geplaagd Unitas

5 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Ook competitieronde vijf bracht Unitas niet waarop het gehoopt had. Voor de vierde maal deze voetbaljaargang bleven de manschappen van coach Richard van Gils met lege handen staan. Ditmaal was het Nieuwegeinse Geinoord de roodbroeken met 0-2 de baas. Frustrerend voor de Molenvlietploeg is dat het net als in voorgaande wedstrijden het betere van het spel heeft, maar dat niet in punten weet om te zetten. Hoewel de competitie nog jong is, snakt de tweede klasser naar punten om zo het nodige zelfvertrouwen bij te tanken. Het grootste probleem is echter het scorend vermogen. Sinds het vertrek van spits Corné van Horik naar de zondagtak staat de teller dit seizoen nog maar op twee treffers. Daarmee zijn de Gorcumers de minst scorende ploeg in 2F. Al vroeg in de wedstrijd keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Vincent Griffioen werd door Rene de Winter binnen de Gorcumse zestien onreglementair gestuit, waarna Niels Maat vanaf de stip de 0-1 afdrukte. Aan de hand van de zaterdagmiddag prima in vorm zijnde Wesley Swets ging Unitas in de achtervolging. Net na het kwartier was Swets dicht bij de gelijkmaker, maar moest zijn meerdere erkennen in de Nieuwegeinse sluitpost Niels Renes. Elf minuten later lag diezelfde Renes wederom in de weg bij een inzet van Swets. Na de thee was het de thuisploeg wat de klok sloeg. Hans Bos was tot tweemaal toe dicht bij een treffer, maar het waren uiteindelijk de bezoekers die de wedstrijd in het slot gooiden. Tien minuten voor het eindsignaal stuurde Mick Brookman zijn teamgenoot Griffioen de diepte in die op zijn beurt tekende voor de 0-2 eindstand.