Arkel wint in slotfase alsnog van VVAC

5 oktober 2014 om 00:00 Sport

ARKEL- In de vijfde competitieronde sleepte Arkel de derde seizoensoverwinning binnen. In Ottoland werd het thuis moeilijk te bestrijden VVAC met 2-3 verslagen. Na een prima eerste bedrijf, waarin de Arkelaren verzuimden met een voorsprong aan de thee te gaan, waren het na rust de Ottolanders die het spel dicteerden. Nadat de thuisploeg laat in het tweede bedrijf op voorsprong was gekomen, was het Arkel dat in het laatste kwartier alsnog aan het langste eind trok. Een fraaie vierde positie op de ranglijst is voorlopig de beloning voor de promovendus. Ondanks dat de manschappen van coach Jerôme Ceton voor de kantwissel het betere van het spel hadden, keken de bezoekers al snel tegen een achterstand aan. Het was ex-SVW'er Khalid Bendami die VVAC uit een vrije trap op voorsprong bracht (1-0). Tien minuten later repareerde Arkel, in de persoon van Ewout Verschoor, de schade (1-1). In het vervolg van het eerste bedrijf vergat de Schoonzigtploeg zich echter te belonen en kreeg daar na rust de rekening voor gepresenteerd. Arkel zakte ver terug en moest het spel aan De Put- ploeg laten. De thuisploeg verzuimde echter vroegtijdig de trekker over te halen, maar kwam in de 70ste minuut alsnog op voorsprong door een treffer van Bart Koomans (2-1). De Arkelaren gooiden na deze treffer alle schroom overboord. Met een Houdini-achtige act werd alsnog de volle buit mee naar Schoonzigt genomen. Remi Schuurman bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte (2-2), waarna Niek Trappenburg voor de winnende tekende (2-3).