Raptimcoach Duzgun hekelt arbitrage

12 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM- Na een weekend verplichte rust, de KNVB haalde Raptim vorig weekend wegens een betalingsachterstand tijdelijk uit de competitie, mochten de manschappen van coach Mo Duzgun zaterdag weer de 'wei' in. In Hellouw werd aangetreden tegen middenmoter ASH. In een van beide kanten pover duel ging de winst met 3-0 naar de thuisploeg. Niet het verlies, maar het optreden van de arbitrage was Duzgun een doorn in het oog. In een schriftelijke verklaring liet hij na afloop van het treffen weten dat zijn ploeg bijna wekelijks tegen arbitrale vooroordelen oploopt. 'Ik wil niet naar het gehele arbitrale korps wijzen, maar er zitten soms arbiters tussen die ogenschijnlijk de grootste moeite met een multiculturele vereniging als Raptim hebben. Vanmiddag troffen wij weer zo'n arbiter die om het minste of geringste tegen ons floot, gele kaarten uitdeelde en ons een paar loepzuivere penalty's onthield. Voor soortgelijke overtredingen van onze tegenstander floot hij vaak niet. Het is geen incident meer, maar wij lopen er gedurende een seizoen geregeld tegen aan. Zelfs ervaren spelers als Tugay Tursucu en Ferhat Kaya, die voordat ze bij Raptim kwamen voetballen alleen voor 'blanke' ploegen uitkwamen tijdens hun carrière laten me weten zo iets nog nooit te hebben meegemaakt. Zowel hun spelplezier als dat van de rest van de ploeg is zo langzaam maar zeker ver te zoeken.' Gevoetbald werd er in Hellouw ook nog. De thuisploeg kwam voor rust door Danny Bijl op een 1-0 voorsprong. Hoewel Raptim een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker kreeg, ging de 1-0 na 45 minuten mee de kleedkamer in. Na rust werd Tayfun Yaman in de 70ste minuut wegens een vermeende slaande beweging met rood richting kleedkamer gedirigeerd en zat de wedstrijd er voor de Molenburgploeg in feite op. Zeker toen Bijl nauwelijks vijf minuten later de 2-0 binnen schoot. In de slotfase maakte Marijn Hak er ook nog 3-0 van.