Sleeuwijk in slotfase over Herovina heen

12 oktober 2014 om 00:00 Sport

SLEEUWIJK- Na de 2-1 winst op Herovina doen de Roefbewoners weer mee om de bovenste plaatsen in de derde klasse C. Koploper Everstein, dat in Arkel niet verder kwam dan 1-1, is voor de manschappen van coach Philip den Haan op schootsafstand gekomen. Eenvoudig was de klus zaterdag echter niet. Herovina, de ploeg van Marco de Haas, bleef lang tegenstand bieden, maar zag de thuisploeg vijf minuten voor het einde toch met de overwinning aan de haal gaan. Beide teams gaven elkaar weinig toe op een door de regen geteisterde Roef. Sleeuwijk had als thuisploeg het iets betere van het spel, maar kwam in de 23ste minuut wel op achterstand. Het was Remon Steenbrugge die een vrije trap fraai achter de Sleeuwijkse sluitpost Martijn Verhoeven krulde (0-1). Lang leek deze stand mee aan de thee te gaan, maar toen Jeffrey Molhoek vlak voor rust binnen de Herwijnse zestien onderuit werd gehaald, was het Michiel Marinissen die vanaf de stip de 1-1 ruststand op het bord bracht. Na de kantwissel ging de thuisploeg op zoek naar meer, maar moest beducht blijven voor de Herwijnse tegenstoten. Pas vijf minuten voor het einde viel alsnog de winnende voor Sleeuwijk binnen. Barry Ruitenberg werd door Marinissen op maat bediend waarna eerstgenoemde de Herwijnse sluitpost Wilco de Leeuw kansloos liet (2-1).