Nacht van de Nacht - zaterdag 25 oktober 2014

16 oktober 2014 om 00:00 Activiteiten

Nacht van de Nacht - 25 oktober 2014.

Jaarlijks, doorgaans de laatste zaterdag van oktober, vragen de nationale en provinciale milieufederaties hun leden om manifestaties te organiseren onder de titel "Nacht van de Nacht".

Doel van deze manifestaties is om aandacht te besteden aan de gevolgen van overmatig lichtgebruik voor onze leefomgeving.

Licht is nuttig en nodig. Maar licht kan, bij onnodig of overmatig gebruik, hinderlijk en zelfs schadelijk zijn.

Tijdens de "Nacht van de Nacht" worden overheden, bedrijven, organisaties en burgers gevraagd om stil te staan bij het feit dat géén licht ook mooi kan zijn.

De Vereniging tot behoud van het Lingelandschap organiseert op 25 oktober a.s. met medewerking van fort Vuren en de gemeente Lingewaal, activiteiten in en rond het fort Vuren.

Daarbij wordt stil gestaan bij het nachtelijk gebeuren. Zo zal er naar vleermuizen gekeken worden en er wordt een korte wandeling door de uiterwaarden gemaakt, om de nacht aan de rivier te ervaren. De avond wordt beëindigt in de kantine van fort Vuren, met warme chocolamelk en mooie verhalen.

Het programma begint om 19.30 uur in fort Vuren (Waaldijk 29, 4214 LB Vuren), en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De avond is gratis te bezoeken.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ewout van der Kuip 0183-562590 of op ekuip@xs4all.nl.

advertentie
advertentie