Nieuwe collectie Spijkers en Spijkers bij Specsavers Gorinchem

16 oktober 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - In 2010 lanceerde Specsavers samen met Spijkers en Spijkers de allereerste designmonturencollectie van Nederlandse bodem. Een bijzonder succesvolle samenwerking, waardoor een derde collectie niet uit kon blijven. De nieuwste collectie van de Nederlandse modezussen is nu verkrijgbaar bij Specsavers Gorinchem. Zij lieten zich wederom inspireren door de roaring twenties met Art-Deco invloeden. Het resultaat zijn acht nieuwe monturen die zich laten kenmerken door opgewekte vormen, bijzondere materialen en prints.

Spijkers en Spijkers hebben voor deze collectie een duidelijke visie: 'fun volgt functie'. Naast het praktische aspect van de bril wordt het element 'fun' toegevoegd. De monturen zijn lichte en open ontwerpen in transparante en frisse kleuren. Daarnaast worden opvallende materialen en prints zoals de polkadot gebruikt.

Truus en Riet Spijkers: ,,Onze favoriet is het vlindermodel in tortoise met een gouden lijntje. De Art-Deco invloeden en het principe 'fun volgt functie' komen hierin perfect samen. Het lijntje accentueert de vorm van de bril en de vorm van de bril versterkt weer het gebruik van het gouden lijntje. Ook hebben wij gespeeld met het gebruik van materialen voor een mooi effect. In deze collectie hebben wij bij het lichtroze en het groene montuur marmer acetaat gebruikt in plaats van tortoise. Het resultaat vinden wij enorm geslaagd."

De voortzetting van de samenwerking met Spijkers en Spijkers is een onderdeel van de lange termijn visie van Specsavers waarbij betaalbaar design centraal staat. ,,Wij vinden het belangrijk om designmonturen bereikbaar te maken voor iedereen. Ik ben erg blij dat we met Specsavers een platform kunnen creëren voor veelbelovende Nederlandse ontwerpers als Spijkers en Spijkers en Francisco van Benthum", aldus Mike Boemaars, opticien bij Specsavers Gorinchem.

De monturen zijn verkrijgbaar voor € 169,-. Bij Specsavers krijgen klanten bovendien de tweede bril, of zonnebril, gratis bij aankoop van een montuur vanaf €79 inclusief gratis standaard enkelvoudige glazen.

advertentie
advertentie