Een fiets van de zaak? Het kan nog nét!

17 oktober 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Hét Fietsplan in zijn huidige vorm wordt afgeschaft. Vanaf 1 januari valt de bedrijfsfiets onder de werkkostenregeling. Maar tot die tijd, dus tot en met 31 december, kan nog worden geprofiteerd van belastingvoordeel bij een 'fiets van de zaak'.

Geïnteresseerden kunnen dit jaar nog gebruik maken van fiscaal voordeel. ,,Als de werknemer de fiets op meer dan de helft van het aantal dagen dat hij naar het werk gaat gebruikt, mag hij gebruik maken van de huidige bedrijfsfietsregeling," zegt Dennis Drieling, eigenaar van Bike Totaal Gorinchem aan de Marinus Spronklaan. ,,In dat geval kan een fiets tot een bedrag van € 749,- (inclusief btw) onbelast worden vergoed, alsmede ? 82,- per jaar aan onderhoud en accessoires en een gangbare fietsverzekering."

Bike Totaal Gorinchem heeft veel ervaring met het begeleiden van leveringen via Fietsplan. ,,Wanneer u gebruikt wilt maken van de mogelijkheden om nog dit jaar een fiets aan te schaffen met belastingvoordeel vraagt u eerst bij uw werkgever de mogelijkheden en voorwaarden op voor deelname aan het fietsplan. Vervolgens kunt u in de winkel, onder begeleiding van onze gespecialiseerde medewerkers, een fiets bestellen die past bij uw wensen en worden alle benodigde papieren in orde gemaakt voor een juiste afhandeling richting uw werkgever."

Bike Totaal werkt samen met meerdere bedrijven in Gorinchem, alsmede ook met Nationale Fiets Projecten (NFP) en Bedrijfsfietsen Nederland (BFN). Wilt u meer informatie, loop dan eens binnen aan de Marinus Spronklaan 45b in Gorinchem.

advertentie
advertentie