Sping! speelt Laat het Los/ les Miserables

30 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Theatergroep Sping! speelt zaterdag 29 novmeber het muziektheaterstuk Laat het Los / Les Miserables in De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Twee keer: een middagvoorstelling om 14.00 uur en een avondvoorstelling om 19.30 uur.

In Sping! zijn een kleine vijftig regionale talenten verenigd, kinderen, jongeren en volwassenen, die alle een ruime ervaring hebben op het gebied van muziektheater. Een unieke groep, die alle vele grote producties op haar naam heeft staan. In Laat het Los / Les Miserables speelt Sping! de prachtige en welbekende musical Les Miserables, maar wel in een eigentijdse, gloednieuwe jas. Het script en de regie van Jos Huibers staan garant voor een verrassende en frisse uitvoering en Ruben Weverling's arrangementen van de prachtige, tijdloze muziek geven aan de hertaalde liedjes een hele nieuwe dimensie. Zorgvuldig gedoseerd wordt er gedanst op choreografieën van Anuschka Bozo. Zodoende is de voorstelling zowel gloednieuw als heel vertrouwd en geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

De oude Jan Valjan repeteert het theaterstuk Les Miserables met een groep jonge acteurs. Zijn pleegdochter Cosette ontdekt gaandeweg dat hij in dit theaterstuk zijn eigen geschiedenis vertelt, terwijl hij daar met haar nooit over heeft willen praten. Dit brengt spanning in de relatie met haar pleegvader, die verder oploopt als zij verliefd wordt op de jongen, die in het theaterstuk de rol van Jean Valjean speelt, het vriendje van haar vriendin Nina, die Eponine speelt in het stuk. Als een van de acteurs - een jonge vrouw uit Afghanistan - wordt uitgewezen, komt de groep in opstand. Dit tot groot ongenoegen van Jan Valjan, die wanhopig probeert zijn pleegdochter te behoeden voor elk onheil en tevens het theaterstuk tot een goed eind te brengen. Als dan ook nog de oude politie-agent Sjavert opduikt dreigt een dramatisch einde. Gaandeweg komen de verhaallijnen steeds dichter bij elkaar en blijkt de sociale problematiek van Les Miserables - armoede, onrecht, opstand, woede en de liefde die overwint - van alle tijden.

In Laat het Los is er een grote muzikale rol voor het uit volwassenen bestaande Spingkoor! De zang is veelal drie- of vierstemmig en van hoog niveau. Veel van de bekende liederen uit de oorspronkelijke musical komen langs, nu op veelal hertaalde en soms herschreven Nederlandstalige teksten. Dit maakt dat het verhaal goed te volgen is door jong en oud.

Belangrijke rollen zijn er voor Marilene Hessels als Cosette, Evelien Vlijm als Sofie/Fantine, Nienke Koning als Nina/Eponine, Wesley Robertshaw als Marc/Jean Valjean, Remco van Horik als Gijs/Javert, Manon Piket als Tara, Andrew Leverington als Sjavert en Jos Huibers als Jan Valjan.

Kaarten bestellen via www.denieuwedoelen.nl

Informatie over de voorstelling www.theatergroepsping.nl

advertentie
advertentie