Geen blokkade voor bouwplan Knipsteeg

27 april 2018 om 12:02 lokaal

DEN HAAG De Raad van State vindt het niet nodig om het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor een wooncomplex aan de Knipsteeg nu stil te leggen. Dat heeft de Raad donderdag bekendgemaakt. Het gaat om een verbouwing van het voormalige café 't Huys van Breughel en de achtergelegen feestzaal. In het complex komen in totaal 19 sociale huurappartementen.

Buurtbewoner Johan van Drunen, bewoner en exploitant van muziekpodium Het Zevende Huis, maakte bezwaar tegen het project. Hij eiste onlangs schorsing van het bestemmingsplan en de vergunning, zodat er voorlopig niet gebouwd kan worden.

Voor hem mag het wel een stukje kleiner en vooral lager worden. Zijn tuin en muziekruimte grenzen aan de Knipsteeg. Het nieuwe wooncomplex wordt ruim 10 meter hoog en komt op een afstand van minder dan vier meter van de tuin te staan. Dat zorgt voor aantasting van zijn privacy en verlies aan zonlicht.

Maar zijn pleidooi voor een bouwlaag minder wordt niet gehoord. Volgens de gemeente en de projectontwikkelaar is het project niet meer haalbaar als er een bouwlaag af moet. De gemeente vindt ook dat het belang van huisvesting in dit geval zwaarder moet wegen, ook al zijn er inderdaad nadelen voor omwonenden.

De Raad van State vindt het project vooralsnog ook aanvaardbaar. In een binnenstedelijke omgeving zit men nu eenmaal dichter op elkaar. De projectontwikkelaar kan alvast beginnen met de bouw. Maar dat is wel voor eigen risico, omdat andere rechters van de Raad later dit jaar nog eens naar het plan en de vergunning gaan kijken. Die zijn dus nog niet definitief goedgekeurd. Veel risico is er overigens niet. De Raad verwacht zelf dat het plan en de vergunning bij de volgende beoordeling zullen overleven.

advertentie
advertentie