Harmonie De Bazuin in stadhuis
Harmonie De Bazuin in stadhuis Rob Koster

De Bazuin geeft gedcoreerden een concert

29 april 2018 om 21:35 lokaal Deel je nieuws

De Gorcumse Koninklijke Harmonie De Bazuin o.l.v. dirigent Jos Jansen is 128 jaar jong en een van de oudste Gorcumse verenigingen gaf de avond voor Koningsdag een concert in het stadhuis. Dit onder toezicht van gedecoreerden en publiek. Een fraai concert waar de hand van de (nieuwe) dirigent duidelijk te horen is.

Indruk

Na een frisse inleiding van "Fanfare" van componist Satoshi Yagisawa werd direct aansluitend het Wilhelmus gespeeld. Het gevarieerde programma was samengesteld maakte zeer veel indruk op het publiek. Van Street Tango ot A tribute to Ray Charles. Maar ook "Jericho" van Bert Appermont was bijzonder en vereiste veel van de muzikanten. Het is lang geleden dat de Harmonie een mars op de lessenaar heeft gehad. "Castaldo Nova" werd een grappig samenspel met het publiek en orkest. Als toegift gingen we met zijn allen nog even uit ons dak met "Het Land van Maas en Waal" van Boudewijn de Groot.

Weglopen

Het is een jaarlijkse traditie dat De Bazuin in het stadhuis op de avond van de gedecoreerden een concert geeft. Jammer dat het voortijdig wegglopen van gedecoreerden en Gorcumse prominenten, de muzikanten ervaren als een storende factor. Het concert duurde een uur en stelt de publieke belangstelling zeer op prijs. Eigenlijk verdienen ze de aandacht voor hun inzet en fraaie concert.

Tijdens de Dodenherdenking speelt De Bazuin Buiten de Waterpoort en dan zijn we daar twee minuten stil.

 

 

advertentie
advertentie