Natuurcentrum Gorinchem
Natuurcentrum Gorinchem Natuurcentrum Gorinchem

Start aanleg speelnatuur op het Natuurcentrum Gorinchem

31 maart 2021 om 13:18 Natuur en milieu

GORINCHEM Natuurcentrum Gorinchem is onlangs gestart met een vernieuwing van het terrein. Nu er voor een lange tijd geen bezoekers toegelaten mogen worden, is er van de gelegenheid gebruik gemaakt om zowel de binnenruimten als het buitenterrein te vernieuwen. 

Tijdens een ontwerpdag in december met ontwerp- en adviesbureau Buro Blad hebben alle medewerkers gekeken naar een mogelijke herindeling van de buitenruimte met meer aandacht voor groen en een diversiteit aan dieren. Want bij het Natuurcentrum draait alles om de band tussen mens en natuur.

Besloten werd ook om een start te maken met de aanleg van een plek om natuurlijk te kunnen spelen met zand en water. Dit project is nu in volle gang. Het zand-waterspel is een eerste onderdeel van de wens om het gehele terrein natuurlijker in te richten met meer oog voor educatie, speelnatuur, biodiversiteit, eetbaar groen, mooie weides en groene recreatieplekken.

Het Natuurcentrum verheugt zich op het weerzien met de bezoekers en wil de jonge bezoekers snel inspireren met een mooi stuk natuur in onze stad.

advertentie
advertentie