Raadslid Pierre Schefferlie pleit voor coulance richting ondernemers in deze corona tijd
Raadslid Pierre Schefferlie pleit voor coulance richting ondernemers in deze corona tijd Egbert Egberts

Democraten Gorinchem mist tact bij handhavingsactie van BOA’s

10 april 2021 om 09:04 Politiek

GORINCHEM Net als VVD raadslid Niels van Santen heeft ook Pierre Schefferlie van Democraten Gorinchem vragen over de recente handhavingsactie van de BOA’s in de binnenstad. Dinsdagmiddag kregen ondernemers van de BOA’s te horen dat niet essentiële winkels geen borden buiten mogen plaatsen. 

Raadslid Schefferlie wil weten of er daadwerkelijk waarschuwingen zijn gegeven en vraagt zich af of het college tact mist dat die handhaving ‘in deze corona periode wordt gedaan in de vorm van waarschuwingen’. Democraten Gorinchem meent dat juist nu ondernemers wat ruimte gegund mag worden om hun afzet te bevorderen door bijvoorbeeld wat meer ruimte in te nemen met bijvoorbeeld reclameborden. ,,Was het naar mening van het college dan niet beter geweest om de ondernemers gewoon vriendelijk en met compassie te vragen slechts rekening te houden met de toegankelijkheid en hen sterkte te wensen in plaats van waarschuwingen te uiten?”, zo vraagt Schefferlie zich af. 

FUNSHOPPEN Verder wil hij van het college weten wie bepaalt waar de BOA’s op moeten handhaven. Democraten Gorinchem had bijvoorbeeld liever gezien dat de aandacht uit gaat naar andere zaken zoals het ‘wildstrooien met afval’. Dinsdag gingen BOA’s op pad in onder andere de Gasthuisstraat om ondernemers te waarschuwen dat er geen reclameborden bij niet essentiële winkels buiten mogen staan. Daarmee zou mogelijk ‘funshoppen’ worden gestimuleerd. Ondernemersvereniging Hartje Gorkum liet al weten zich te hebben gestoord aan het gebrek aan empathie door juist in coronatijd BOA’s op pad te sturen om te handhaven. 

advertentie
advertentie