Luuk Smilde en Maritza Roest.
Luuk Smilde en Maritza Roest. Eline Lohman
advertorial

Vakantiebeleving bij outdoor- en kampeerwinkel Vrijbuiter in Spijk

21 april 2021 om 10:22 Zakelijk

SPIJK Sinds een kleine maand is aan de Haarweg 2b in Spijk een vestiging van outdoor- en kampeerwinkel Vrijbuiter te vinden. Van haring tot barbecue - het assortiment is breed. De zaak is een avonturenstarter, een plek waar je gelijk zin krijgt in vakantie. Ook al is dat momenteel vooral in eigen land.


door Eline Lohman

Van campingstoel tot barbecuetang en van een kookstelletje tot en met wandelschoenen - bij Vrijbuiter is een heel divers assortiment te vinden voor kampeerliefhebbers, mensen die graag wandelen en die een passie voor reizen hebben.

AVONTUUR BINNEN HANDBEREIK ,,Wij zorgen dat avontuur binnen handbereik komt”, vertelt Maritza Roest. ,,Voor elk gezelschap en budget. Wij willen de vakantiebeleving zo compleet mogelijk maken. Je kunt met een gerust hart op vakantie als je bij ons bent geweest, want we hebben heel veel producten. We zijn er blij mee dat we nu ook in Spijk die avonturenstarter kunnen zijn. Het is de vierde vestiging van Vrijbuiter. Dit is een ideale locatie voor ons, want de omgeving is rijk aan campings en natuurgebieden. Er zat nog geen soortgelijke winkel in de regio. We horen van klanten dat zij blij zijn dat we nu hier zitten, dat scheelt toch weer rijden naar een van onze andere vestigingen.”

Kampeerders, trekkers en dagjesmensen kunnen zich helemaal uitleven bij Vrijbuiter. Maritza: ,,We proberen iedereen te bedienen, of je nu slechts één dag weggaat of langer. Dat doen wij in Spijk met een winkel van 600 vierkante meter. Dat is een zogenoemde compactstore, een winkel die wat kleiner is dan de andere vestigingen, maar nog altijd lekker groot; er is een selectie te vinden van het uitgebreidere assortiment zodat het voor de klant nog gemakkelijker is om een keuze te maken. Er is genoeg te vinden!”

TENTENVELD Dan heeft Maritza het ook over tenten, want achter de winkel is een tentenveld van 4000 vierkante meter te vinden waar mensen met eigen ogen allerlei soorten tenten kunnen bekijken, meer dan 100 stuks. Van kleine eenpersoonstentjes tot en met voortenten en tenten van formaat.

,,We merken dat mensen het fijn vinden om de tenten op te zien staan, in plaats van alleen in een verpakking”, zegt Luuk Smilde. ,,De lichtinval is heel belangrijk en die kun je op het tentenveld goed zien. Het is nu voortentenseizoen - veel mensen gaan zeker gezien corona in eigen land op vakantie en zoeken nu een voortent of sowieso een tent. Mensen die voor het eerst gaan kamperen komen langs in onze winkel, maar ook kampeerders die vele jaren met een tent hebben gedaan en toe zijn aan iets nieuws. Kamperen is helemaal van nu, juist ook door corona. Mensen gaan terug naar de basis, terug naar de natuur. Ook wandelen hoort daarbij. We merken bij Vrijbuiter dat er steeds meer animo is voor wandelen. Dagjesmensen die op zoek zijn naar wandelkleding of -schoenen, kunnen prima bij ons terecht.”

LEUKE BIJBAAN Het is bij Vrijbuiter - waar nog scholieren/studenten worden gezocht die een leuke bijbaan willen - duidelijk te zien dat het voorjaar is. Niet alleen door de tenten, maar ook door het grote aanbod aan campingmeubels, spullen voor buiten koken, servies voor op de camping en meer. Maritza: ,,Er valt genoeg te ontdekken in eigen land!”

advertentie
advertentie