Het appartement waar de drie slachtoffers zijn gevonden, bevond zich aan de achterzijde van het bedrijfspand van Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen.
Het appartement waar de drie slachtoffers zijn gevonden, bevond zich aan de achterzijde van het bedrijfspand van Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen. Hannie Visser-Kieboom

Vlag halfstok in Werkendam voor drie slachtoffers van grote brand

3 mei 2021 om 11:40 Overig

WERKENDAM De verwoestende brand met drie dodelijke slachtoffers bij Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen dompelt het dorp Werkendam in rouw. Bert Versluis heeft een oproep gedaan om donderdag 6 mei de vlag halfstok te hangen in het dorp als blijk van medeleven aan de arbeidsmigranten uit Litouwen die om het leven zijn gekomen. Ook is inmiddels een inzamelingsactie gestart voor het getroffen bedrijf.

,,Mijn actie is vooral bedoeld als gebaar naar die mensen. We komen ze dagelijks tegen in ons dorp en bedrijven zijn van hen afhankelijk”, zo vertelt Versluis die verder geen betrokkenheid heeft bij het bedrijf. ,,Mijn gevoel zegt dat we ons medeleven moeten tonen aan hen en al die andere arbeidsmigranten. Dit is het enige dat ik voor hen kan doen”. Hij koos voor 6 mei omdat 4 en 5 mei in het teken staan van de dodenherdenking en de bevrijding. Via dorpsgenoten hoorde Versluis dat een bus met Litouwers gisteren had toegekeken tijdens het blussen van de brand, zelf bleef hij thuis om de brandweer niet in de weg te lopen tijdens het blussen. 

INZAMELINGSACTIE De brand brak rond acht uur in de ochtend uit en de brandweer rukte uit met groot materieel, pas om half vijf kon het sein brand meester worden gegeven. De gehele dag werd gesproken over de drie vermisten uit het appartement, maar pas om half tien in de avond werd door de politie bevestigd dat twee slachtoffers waren gevonden; een uur later volgde de melding van het derde slachtoffer. Susanne Blaauw begon een inzamelingsactie voor het bedrijf; maandagmorgen was al 10.000 euro ingezameld.

ZESTIG JAAR In het naastgelegen appartement woonde Corné Hoogendoorn, één van de drie directeuren, met zijn vrouw en twee kinderen, zij konden wel tijdig het brandende pand verlaten. Beide appartementen, het kantoor en de productiehal zijn verwoest door de brand, bij het bedrijf werken zo’n 125 mensen. Het bedrijf Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen bestaat dit jaar zestig jaar, het werd opgericht door Kees Hoogendoorn. Zijn zoon Dick en de kleinzoner Stefan en Corne vormen samen de directie. In 2008 werd het bedrijf ook al getroffen door een brand. Deze was in een opslagloods, nu is het kantoor en de productiehal volledig door brand verwoest. 

advertentie
advertentie