Vermeld burenoverlast.
Vermeld burenoverlast. google

Gorinchemse auteur schrijft boek over burenoverlast.

6 mei 2021 om 12:35 Maatschappelijk Deel je nieuws

GORINCHEM Heeft u last van uw buren, voelt u zich niet gehoord bij uw woningstichting stuur dan uw verhaal op. Door privacy wordt uw naam en die van uw buren niet genoemd maar wel de straatnaam waar u woont. Alle verhalen worden gebundeld en als boek onder de titel “Burengerucht” uitgegeven.                            

Een schrijnend voorval

Een gezin woont al ruim vijfendertig jaar met volle tevredenheid in een huurwoning in de Haarwijk. Nooit overlast gehad maar sinds een jaar woon ernaast een asociaal gezin dat de leefregels van de verhuurder niet zo nauw neemt. Na alle procedures te hebben doorlopen kreeg het gezin een advies om maar te gaan verhuizen omdat hun buren door hun gedrag nergens meer geplaats kan worden.

Wat verstaat men onder burengerucht?

Als je continu last hebt van geluiden van je buren, dan heb je te maken met geluidsoverlast. ... Lawaai door de buren wordt vooral veroorzaakt door zogeheten ‘contactgeluiden’ in woningen, zoals lopen op harde vloeren, traplopen en slaan met de deuren. Maar ook harde muziek is een veelvoorkomende oorzaak. Om overal van af te zijn word het gauw op leefgeluiden gegooid.

Onder normale leefgeluiden worden de geluiden die overdag gemaakt worden door buurtbewoners. ... Een goede geluidsisolerende ondervloer plaatsen met daarop zachte vloerbedekking vermindert ook veel doorlating van geluid. Buren weten van zichzelf vaak niet dat zij overmatig harde leefgeluiden produceren.

Stuur uw verhaal op naar bromfan@hotmail.com. Het gaat alleen om gebeurtenissen uit Gorinchem.

advertentie
advertentie