Collectie bij het op grofvuil
Collectie bij het op grofvuil Annelies Luttekes

Kunst Van Laurens als StreetART

18 mei 2021 om 19:10 Overig

GORINCHEM Woow is dit nou wat ze noemen streetART? je loopt door je eigen stad en dan dit........ Je gelooft ‘t niet als je het ziet dat er een kunstcollectie aan de straat staat. 

,,Voordat ik wat durfde mee te nemen ff aan gebeld bij de kunstenaar himself, deze gaf aan dat hij aan het opruimen was! En dat het klaar stond voor grofvuil. Ik heb een aantal prachtige werken mee genomen ....what a Lucky day!!”, zo schrijft Annelies Luttekes bij de foto’s die ze stuurde.

https://www.facebook.com/KunstVanLaurens

Het gaat om werk van Laurens Klappe (1984).In 2003 begon hij met het spuiten van verf op triplex en schildersdoek en zo is het schilderen begonnen. ,,Na een bezoek aan de Cobra tentoonstelling deed ik, vooral na het zien van een filmpje met Karel Appel, heel veel inspiratie op. Hoe ik iets precies ga uitbeelden weet ik meestal niet van te voren, dat groeit als ik bezig ben. In mijn huis heb ik een atelier waar ik ontwerp en schilderijen maak. Als autodidact kan ik mij daar helemaal uitleven. Over het algemeen schilder ik nu met acrylverf op doek. Met rollers, palletmessen en spuitbussen. Dit doe ik dan weer met behulp van een raster van metaal, een schuursponsje, tape, sjablonen, karton, lege doosjes van cd’s, rollers, rasters sjablonen , een palletmes en een heel enkele keer met een kwast. Op deze manier heb ik inmiddels ongeveer 600 schilderijen gemaakt.’

Werk van Laurens Klappe
Werk van Laurens Klappe
advertentie
advertentie