Afbeelding
Altena Road Runners

BBQ Compleet loop in Giessen gaat definitief door

25 augustus 2021 om 21:39 Atletiek

GIESSEN Voor het eerst sinds bijna twee jaar organiseert Altena Road Runners weer een wedstrijd. Afgelopen week kreeg de organisatie groenlicht voor de BBQ Compleet loop die op die op donderdagavond 9 september gehouden zal worden. De laatste keer dat Altena Road Runners een wedstrijd op het programma had staan, dateert door alle coronamaatregelen alweer van 2 november 2019. Ook dit jaar kon het oudste stratenloopcircuit van ons land om die redenen geen doorgang vinden. Naast de BBQ Compleet loop zal hoogst waarschijnlijk ook de Vestingstad loop op 6 november doorgaan.

De BBQ Compleet loop die dit jaar voor de 49ste keer gehouden zal worden is de oudste nog bestaande stratenloop in het Land van Heusden en Altena en vind altijd gelijktijdig plaats met het Jaarmarktweekend in Giessen. Het programma ziet er ook nu weer net zo uit als de voorgaande jaren. Om 18.00 uur zijn er diverse jeugdlopen en om 20.00 uur is de start van het hoofdprogramma. Dat is een wedstrijd en prestatieloop over 5,2 kilometer, ofwel 5 rondjes van 1040 meter. Er is een bonus voor het verbeteren van het parcoursrecord. Bij de heren is dat: 14.42 Martin Lauret (2002), en bij de dames: 17.41 Conny van den Ouweland

Er zijn nog wel een aantal voorwaarden om mee te mogen doen aan de BBQ Compleet loop, de deelnemers kunnen zich tot en met 8 september inschrijven via www.inschrijven.nl en men moet een dag van tevoren of op de wedstrijddag zelf een gezondheidsverklaring laten zien/invullen. Die verklaring kan je een dag voor de wedstrijd via de site van Altena Road Runners downloaden. Meer informatie is te vinden op de website van Altena Road Runners en je kunt ook bellen naar 06-23554785 Mocht de wedstrijd door een of andere reden niet doorgaan dan krijgen de deelnemers hun geld teruggestort.

advertentie
advertentie