Ondanks het uitschakelen van Team 1 door Team 2, toch nog blije Rivers and Friends
Ondanks het uitschakelen van Team 1 door Team 2, toch nog blije Rivers and Friends Kim Ament

Open Havendag Succesvol voor de River Dragons

30 mei 2018 om 14:19 Sport/sport Deel je nieuws

jaarlijks terugkerende Open Havendag en de daarbij behorende Drakenbootrace zijn al jaren een traditie in Gorinchem. 

Uiteraard konden wij hier als Gorinchemsche drakenboot vereniging niet ontbreken. Om het drakenbootvaren onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen te brengen probeerden alle Rivers minimaal 1 persoon te overtuigen met ons mee te doen. Zo ontstond als snel een nieuw team "Rivers & Friends"

Met ruim twintig nieuwe (nagenoeg ongetrainde) stonden we gezamenlijk rond  9 uur op het strak georganiseerde wedstrijd terrein.. Zowel de Rivers als de Friends werden in opgesplitst in 2 teams zodat er 2 mooie combi boten ontstonden met beiden de helft getrainde Rivers en de helft ongetrainde friends. De ruim 40 deelnemers werden snel in het rood gekleed zodat allen snel terug konden worden gevonden in de snel steeds drukker wordende kade.  

Rivers & Friends team 2 peddelde als eerste tegen de KLM Blue Dragons en kon net voor hen de finish passeren waarna team 1 volgde tegen crossfit 1 en ook zij konden zich met een kleine voorsprong heat winnaar noemen.  

Ondertussen werden de nieuwe vriendjes opgevoed. 'We gaan niet roeien, maar peddelen' "probeer niet naar de tegenstander te kijken maar in je eigen boot" "blijf rustig peddelen, blijf kijken en maak je lang" en nog veel meer andere correcties en adviezen werden over en weer naar elkaar geroepen. Terwijl de dag vorderde ging het niveau in ras tempo omhoog en zag je de peddels steeds meer synchroon het water in en uit gaan. Het enthousiasme onder de vrienden nam steeds meer toe. Met drie gewonnen en een verloren wedstrijd voor zowel Team 1 als Team 2 sloeg het (nood)lot toe en moesten onze teams tegen elkaar. Friends of niet de strijd werd ook hier weer om het hardst gestreden en Team 2 schakelde met bijna een bootlengte verschil Team 1 uit. 

Helaas eindigde het avontuur van Team 1 de race erna. Dit keer verloren ze van t Crosfit team. Team 2 hield hun voorsprong vast en liet zich geen enkele wedstrijd meer inhalen wat hen uiteindelijk de titel dagwinnaar opleverde. 

RIVER DRAGONS & FRIENDS BEHALEN 1E PLAATS!!
In het totaalklassement eindigde United Dragons als 2e en de Almdragons uit Almkerk eindigde als 3e.  

Het doel om mensen enthousiast te maken voor deze sport lijkt geslaagd. Wij hopen dat alle teams, net als wij, een fantastische dag hebben gehad en danken Gemeente Gorinchem en het organisatiecomité voor weer een geweldig evenement

 

 

advertentie
advertentie