Ilhan Tekir geeft samen met twee wethouders antwoord op vragen van cursisten Educatie
Ilhan Tekir geeft samen met twee wethouders antwoord op vragen van cursisten Educatie Marlies de Jongh

Educatiecursisten Da Vinci College op bezoek bij de gemeente Gorinchem

26 juni 2018 om 11:59 lokaal Deel je nieuws

Op uitnodiging van Ilhan Tekir, raadslid voor D66, is op maandag 25 juni een groep cursisten van Educatie van het Da Vinci College op bezoek geweest in het stadhuis van Gorinchem. Zij mochten in de raadszaal in de bankjes van de raadsleden zitten. Ilhan Tekir gaf voorlichting over de taken van de gemeente.

Halverwege de middag schoven twee wethouders aan: Ro van Doesburg, wethouder van onder andere Onderwijs en Eelke Kraaijeveld, wethouder van onder andere Vluchtelingenbeleid. Na een korte introductie konden de cursisten vragen stellen. En vragen hadden ze: waarom in Gorinchem West geen sportschool is, of er wel genoeg banen in de regio zijn, hoe zij in aanmerking komen voor die banen, wat als je ouder dan 30 bent en je wilt nog graag leren voor een beroep? De wethouders namen de tijd om op alle vragen antwoord te geven. De middag werd beëindigd met een uitleg door Remco Lopulalan over de afdeling Burgerzaken en een kijkje in de trouwzaal.

Het bezoek aan de gemeente Gorinchem werd een informele middag met veel informatie, maar ook de mogelijkheid om vragen te stellen. De aanwezige politici brachten het motto ‘politiek dichter bij de burger brengen’ in de praktijk. Alle betrokkenen kwamen tot de conclusie dat het bezoek vraagt om meer. Volgend jaar gaat deze groep daarom een bezoek brengen aan de Tweede Kamer in Den Haag.

advertentie
advertentie