Stichting Gorcum Sportgala werkt toe naar het Gorkum TV Sportgala

16 juli 2018 om 07:34 lokaal

GORINCHEM De organisatie van het Gorcum Sportgala is officieel een zelfstandige organisatie geworden. Het jaarlijkse evenement, in 2019 beleeft het zijn negende editie, wordt voortaan gehouden vanuit de Stichting Gorcum Sportgala. Donderdag werden tevens twee partnerships beklonken: met Gorkum TV en met de Easyfairs Evenementenhal Gorinchem.

Tijdens het Gorcum Sportgala worden jaarlijks awards uitgereikt aan sporters, talenten, ploegen en sportinitiatieven van het jaar. Het evenement is bovenal opgezet om te verbinden; om sporters, sportverenigingen, bestuurders, vrijwilligers, sponsors, supporters en andere geïnteresseerden en organisaties met elkaar in contact te brengen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de maatschappelijke waarde van de sport, onder meer door nieuwe initiatieven en vrijwilligers positief te belichten en te bedanken.

De organisatie van het gala opereerde altijd al zelfstandig, maar steunde voor de back office grotendeels op Gorinchem Beweegt. Met de oprichting van de Stichting Gorcum Sportgala gebeurt dit voortaan geheel in eigen beheer. Gorinchem Beweegt blijft de organisatie overigens gewoon ondersteunen met zijn netwerk en bij het contact met het Gorcumse verenigingsleven.

De stichting hoopt het jaarlijkse gala nog een extra impuls te geven door de partnerships met Gorkum TV en de Evenementenhal Gorinchem. Mediapartner Gorkum TV zal het gala, en de aanloop ernaartoe, tenminste twee jaar in beeld brengen, de videocontent verzorgen en de organisatie ondersteunen in de marketing en communicatie.

Direct nadat de verzelfstandiging een feit was, werd daarom ook een officieuze naamswijziging bekrachtigd. In al zijn uitingen zal het gala voortaan Gorkum TV Sportgala heten.

De vorige twee edities van het evenement vonden al plaats in de Easyfairs Evenementenhal Gorinchem. Deze samenwerking wordt voortgezet. Ook de gala's van 2019 en 2020, dan zal het de tiende zijn, worden in de Evenementenhal gehouden.

advertentie
advertentie