Kerst dinnershow in de koels Vuren

1 januari 1900 om 00:00 Lokaal nieuws

VUREN . De passie voor koken ontstond al tijdens hun tienerjaren. Inmiddels staan de broers Gregory en Michael Bolle hun mannetje in de keuken. Op beide kerstdagen verzorgen zij voor het eerst het culinaire gedeelte bij de voor deze regio unieke dinner- en danshow Vivencia in hun thuisbasis: het cultureel centrum De Koels in Vuren.

Gregory en Michael Bolle, geboren en getogen in Gorinchem, kijken reikhalzend uit naar de twee kerstdagen. Op beide avonden en op tweede Kerstdag in de middaguren verzorgen zij voor honderden gasten – maximaal honderdveertig gasten per sessie – een drie-gangen kerstbuffet. ,,Wij staan uiteraard zelf achter het buffet,'' aldus de oudste van de twee broers, Michael Bolle. ,,Om onze gasten te adviseren, maar ook om life te koken.''

De broers Bolle zijn gewend om grote groepen mensen in de watten te leggen. Michael Bolle: ,,Nadat we beiden in verschillende luxe restaurants als chef-kok hebben gewerkt zoals Hotel Gorinchem, Touché Royal en de Blauwe Hoed, werken we sinds vijf jaar we in het sport en zalencentrum De Spil en sinds twee jaar ook in het Dorpshuis De Koels.'' Gregory Bolle: ,,Dorpshuis is sinds de rigoureuze verbouwing van nu drie jaar terug eigenlijk een te denigrerende benaming. Cultureel centrum is beter. Het is ook een perfecte locatie voor deze show als Vivencia.

De broers verzorgen het buffet met z'n tweeën. Michael Bolle: ,,Alleen onze moeder schakelen we in voor het nodige snijwerk en we hebben een paar afwassers ingehuurd. Of wij de koksgenen van onze moeder hebben? Onze ouders en grootouders hebben wel altijd in de horeca gewerkt, maar niet in de keuken. Ik was op mijn twaalfde jaar al met eten koken bezig.'' Gregory: ,,Ik ben Michael als vanzelf gevolgd. Toen ik een paar keer met hem had gewerkt, kreeg ik letterlijk de smaak te pakken.'' Michael: ,,De droom is eerst om een eigen keukenbrigade te leiden. Dat droom is voor ons beiden uitgekomen. Nu hebben we in De Spil en in De Koels een nieuwe uitdaging gevonden. Koken voor grote groepen.''

Het is wel de eerste keer dat de kokende broers hun kunstje vertonen tijdens een groots opgezette revue met dans en muziek. Michael Bolle: ,,Dat maakt het wel extra feestelijk.'' Gregory: ,,Nee, we zitten elkaar niet in de weg. Vivencia is onderverdeeld in drie showblokken. Tussendoor hebben de gasten voldoende tijd om te eten.''

De ontmoeting met Gorcumse zanger en voormalige musicalartiest Tommy Netten, producent van Vivencia en presentator en entertainer Henry Wessels uit Vuren berustte op puur toeval. Michael Bolle: ,,We kwamen elkaar tegen bij een dinershow in Breda.'' Netten: ,,Ik ben met mijn show overal in het land geweest, maar nooit in mijn eigen regio.'' Wessels: ,,Een dinnershow van deze omvang is sowieso uniek voor deze regio. En De Koels met de broers Bolle is de perfecte locatie.'' Netten: ,,We beginnen met een kijkshow vol glamour en glitter. Vervolgens hebben we een speciaal kerstblok waarin populaire kerstliedjes centraal staan en tenslotte is er ruimte voor de gasten om zelf de benen te strekken op de afterparty.''

Dinnershow Vivencia, Dorpshuis De Koels, Molenlaan, Vuren: Eerste kerstdag van 18.00 tot 23.00 uur, Tweede kerstdag van 18.30-23.30 uur. Prijs 79 euro per persoon. Matinee Tweede Kerstdag 14.00-17.00 uur. Prijs 49 euro per persoon. Meer info: www.dekoels.nl

http://www.youtube.com/watch?v=kvZTgChrteI

advertentie
advertentie