Nationale Tuinvogeltelling 2013

1 januari 1900 om 00:00 Lokaal nieuws

In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 januari is het weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Vogelbescherming organiseert ieder jaar een telweekend om een goed beeld te krijgen van de vogelstand in tuinen. Vorig jaar was het de huismus die de eerste plaats veroverde. Zal deze tuinvogel dit jaar weer met de eer strijken?

Doe ook mee met de tuinvogeltelling: het is heel eenvoudig. Zoek een plek bij het raam vanwaar je de hele tuin overziet. Tel een halfuur lang alle vogels die je ziet. Noteer per vogelsoort het hoogste aantal dat je tegelijkertijd in de tuin ziet. Resultaten geef je door via www.tuinvogeltelling.nl. Op deze website kun je terecht voor nadere instructies en informatie.

Op zaterdag 19 januari doet de Natuur- en Vogelwacht “de Alblasserwaard” ook mee met de Tuinvogeltelling. Speciaal voor kinderen (en hun ouders) is er gelegenheid om met elkaar te tellen en op deze manier kennis op te doen over tuinvogels. Vanuit de kinderhoek kunnen de tuinvogels goed bekeken en geteld worden. Je bent welkom tussen 10.00 en 16.00 uur bij het Streeknatuurcentrum, Matenaweg 1, 3356 LS, Papendrecht. Meer informatie is te vinden op www.nvwa.eu.

Foto: Huismussen, gemaakt door Gerard Roest

advertentie
advertentie