Lingewijk Walk De Bogerd en Merewade College

14 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Zoals iedere woensdag, ging de afgelopen week ook weer een groep van 14 leerlingen van het Merewade College aan de Vries Robbeweg met hun docente, Joke van Gent, op bezoek bij de Bogerd.

Tijdens hun Recreatielessen verzorgen de leerlingen dan een activiteit in De Bogerd, de huiskamer van de Lingewijk.

Een groot aanbod is de revue al gepasseerd. Zo zijn er filmmiddagen geweest, is er regelmatig een creatieve activiteit of speelt men gezelschapsspelletjes of bingo. Ook zijn alle bezoekers al een keer op de foto gezet door de leerlingen waarvan ze een mooie afdruk kregen.

Afgelopen week was er een wandeling georganiseerd door de wijk.

Dhr. Janus van der Giessen was de gids die onderweg mooie verhalen vertelde over de wijk. Hij vertelde over de boerderijen die er vroeger hebben gestaan en over de bouw van de wijk.

Voor een aantal bewoners was de wandeling te ver. Voor deze dames was bij Rivas een rolstoel besteld. Vooraf kregen de leerlingen op school uitleg hoe ze met de rolstoelen moesten lopen. Bij de stoepjes op en af bleek deze kleine training vooraf van grote waarde. Hoogtepunt voor een aantal wandelaars was het bezoekje aan de vernieuwde speeltuin aan de Jan van der Heijdenstraat. Die was, omdat het voor sommigen te ver is, nog niet live bezichtigd. Op die plaats ging men namelijk vroeger naar het zwembad in de Lingewijk.

A.s. week gaan de leerlingen met de bezoekers paasstukjes maken.

Met uitzondering van de schoolvakanties is er zo iedere week een activiteit die start om 13.30 uur. Kosten euro 1,50 p.p. Daarvoor krijgen de deelnemers ook nog een kop koffie/thee met een versgebakken koekje uit de bakkerij van het Merewade College.

advertentie
advertentie