Gorinchem kijkt tevreden terug op gezelligste dag van het jaar

18 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Open Havendag. Het Muziekfestijn op het plein en de Drakenbootraces in de Lingehaven. Het is al een aantal jaren de ideale combinatie. Als de zon zich dan ook nog eens veelvuldig laat zien en de temperatuur naar boven de twintig graden stijgt, staat zaterdag 17 mei ineens genoteerd als een van de gezelligste dagen van het jaar.

Het Gorcumse publiek kwam massaal af op de klanken van de dweilorkesten die meededen aan het Muziekfestijn aan het plein. Kinderen vermaakten zich Buiten de Waterpoort Waar tal van organisaties, waaronder de Marine, Gorinchem Beweegt en De LimonadeBrigade, tal van activiteiten aanboden. Klimmen als een echte marinier, koordansen, een potje tennis, schilderen…het was allemaal mogelijk. En wie het wat rustiger aan wilde doen kon slenteren langs de vele kraampjes van de Open Havendag, een kijkje nemen op de Nautilis, een schip van de Koninklijke Marine, of een heerlijk gerookt visje verorberen.

De sportievelingen waren gisteren vooral te vinden in de Lingehaven. Daar vonden de Drakenbootraces plaats. Het getrommel steeg boven alles uit en was tot ver in de stad te horen. En ook hier ontbrak het niet aan publiek. Publiek dat overigens ook gretig gebruik maakte van de eenmalige taxiservice door Peugeot Visscher. Vanaf de binnenstad in Gorinchem vertrokken er regelmatig MPV's richting het Lingebos in Vuren waar gisteren La Bric a Brac plaats vond; een Franse kofferbakmarkt.

advertentie
advertentie