Hunk de Kock, brutaal en sexy

11 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Wekelijks bericht De Stad Gorinchem over een Gorcumer die betrokken is bij de bijzondere tentoonstelling 'Pronkstukken, de mooiste sieraden van hedendaagse ontwerpers & de keuze van Gorcum '. Vijfentwintig Gorcumers bezochten galerie Marzee in Nijmegen en kozen een sieraad dat het best bij hen past. Zij werden daarmee op een bijzondere manier vereeuwigd door topfotograaf Johannes van Camp. Foto en sieraad zijn te zien in de expositie. Dit keer is de beurt aan fotograaf Hunk de Kock

Over zijn keuze voor een sieraad zegt hij: ,,Ik draag altijd sieraden. Voornamelijk armbanden en kettingen. Ik koop ze in een keer in grote hoeveelheden en van hetzelfde materiaal. Zo heb ik een jaar lang houten sieraden gedragen, daarna metalen schakelarmbanden en het afgelopen jaar rubber armbanden. Dat past natuurlijk helemaal bij mijn beroep: in mijn vak kan een goed sieraad de hele foto maken. Ik ben nu weer op zoek naar iets nieuws, maar ik moet altijd eerst verliefd worden op een sieraad. En dan heb ik er voor lange tijd een mooie relatie mee. Maar ik geef ze gerust ook weg: als ik iemand tof vind, dan geef ik die spontaan mijn armband of ketting. Zo leeft het sieraad weer voort. Zelf heb ik ook sieraden gekregen, maar die hebben een te grote emotionele waarde om te dragen. Het halssieraad dat ik heb gekozen is bijzonder. De rits werkt echt, dus je kan zelf bepalen hoe ver open of dicht hij kan. Ik vind het sierlijk en galant, maar toch ook brutaal en sexy. Daar houd ik wel van. De ketting nestelt zich trouwens ook mooi in mijn borsthaar."

Het hedendaagse sieraad staat centraal in de tentoonstelling Pronkstukken, van 5 juli t/m 9 november 2014 in het Gorcums Museum. Met werk van ruim vijftig ontwerpers uit binnen- en buitenland geeft de tentoonstelling een beeld van de enorme variatie in thematiek en materiaalgebruik van het sieraad van nu. Een tweede onderdeel van de expositie is de Keuze van Gorcum, waarin 25 inwoners van de stad indringend worden geportretteerd met een door henzelf gekozen sieraad.

Foto: Johannes van Camp, halssieraad 'L'Ouverture' van Carmen Hauser

advertentie
advertentie