Weekendafsluiting A27 door wegonderhoud Merwedebrug

11 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Voor een veilige en vlotte doorstroming op de Nederlandse snelwegen voert Rijkswaterstaat regelmatig onderhoud uit. In het weekend van vrijdag 18 juli 21.00 uur tot maandag 21 juli 05.00 uur wordt gewerkt aan de Merwedebrug. De A27 is hierdoor tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem afgesloten in de richting van Gorinchem/Utrecht. Tijdens dit weekend wordt de slijtlaag van het asfalt vervangen op het beweegbare deel van de Merwedebrug. Het verkeer moet rekening houden met omleidingen en een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Omleidingsroutes

Verkeer komende uit Breda en gaande in de richting van Gorinchem wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de A16 en de A15 (omleidingsroute W).

Verkeer komende uit Den Bosch en gaande in de richting van Gorinchem wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de A2 en de A15 (omleidingsroute G).

Verkeer komende uit Oosterhout en gaande in de richting van Gorinchem wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de A59, A2 en de A15 (omleidingsroute G).

Omleiding voor (brom)fietsers

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad aan de oostzijde van de brug afgesloten. Voor het (brom)fietsverkeer wordt een omleiding ingesteld in twee richtingen via het fietspad aan de andere kant (westzijde) van de brug.

Extra veerdiensten

Rijkswaterstaat biedt extra vaarten aan op het veer Brakel en Herwijnen en het veer Kop van 't Land. Kijk voor meer informatie op: www.veerdienstbiesbosch.nl

Andere route buslijnen 400 en 401

Tijdens de werkzaamheden rijden buslijn 400 en 401 (van Breda/Oosterhout naar Utrecht) een andere route en stoppen daarom niet op de haltes Hank, Nieuwendijk en Sleewijk. Een pendelbus brengt de reizigers van deze haltes naar Raamsdonkveer. Op Raamsdonkveer kunnen reizigers overstappen op de buslijn naar Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.veolia-transport.nl

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 - 8002 (ma t/m zo van 06.00 tot 22.30 uur) of via www.vanAnaarBeter.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie