Da Vinci College trots op praktijkprojecten

16 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM /HEUKELUM - Op basisschool de Rietput in Heukelum vond woensdag 15 oktober de aftrap plaats van een reeks bijzondere projecten van studenten Helpende zorg&welzijn van het Da Vinci College in Gorinchem.

Om praktijk en onderwijs nog beter op elkaar te laten aansluiten en hiermee aansprekend onderwijs te bieden, zullen deze studenten datgene wat ze de komende weken leren, direct in de praktijk brengen op basisscholen, kinderdagverblijven en verzorgingshuizen in de omgeving van Gorinchem. Woensdag werd basisschool de Rietput door de studenten omgetoverd in herfstsfeer en peuterspeelzaal de Krakeling kreeg een schoonmaakbeurt.

Om deze eerste activiteit feestelijk te openen liet Valkerij in Volgelvlucht uit Culemborg verschillende roofvogels en uilen aanvliegen op het schoolplein. De kinderen konden de uilen aaien en met ze op de foto. De komende weken zal dit project een vervolg krijgen bij Kinderopvang, BSO en PSZ de Hummeltjeshoeve, waar nog meer 'Uilendagen' georganiseerd zullen worden.

,,Het is zo mooi om te zien dat dit soort praktijkprojecten dubbel resultaat opleveren," zegt Josje Verhoeven, domeinleider Zorg & Wezijn bij het Da Vinci College. ,,Onze studenten doen praktijkervaring op en de basisschool is blij met de extra handjes die we bieden. We zijn nu gestart met basisschool de Rietput, maar andere scholen en instellingen zijn natuurlijk van harte welkom om net zo'n mooie samenwerking met Da Vinci op te starten."

Voor meer informatie kunnen instellingen contact opnemen met Josje Verhoeven,jverhoeven@davinci.nl

advertentie
advertentie